Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Hoeilaarts dialect ontsluierd op Toast Literair (video)

maandag 24 jan 2011
play video

Wie zondagochtend de tijd nam voor een stevig ontbijt en een historische lezing over het Hoeilaarts dialect, was aanwezig op Toast Literair van het Davidsfonds. Een uitverkocht Lindenhof snoepte, na een lekker en uitgebreid ontbijt, met volle teugen van de duidelijke en vooral ook humoristische uiteenzetting van dr. Alfons Van Orshoven, de specialist bij uitstek van ons Hoeilaarts dialect.
 
88 jaar is dr. Van Orshoven maar het enthousiasme waarmee hij zijn verhaal bracht (bijna 2 uur lang), getuigde van een opmerkelijk jonge en scherpe geest en een immens geheugen.
 
Het werd een interactieve lezing waarbij de inbreng van het publiek, om samen met hem, de Hoeilaarste woordenschat te overlopen, een plezante sfeer creëerde. Met een grote teug humor doorspekt, was het 'Hoeilaart' gevoel compleet.
 
Het publiek genoot van de lezing en verraste dr. Van Orshoven op het einde met een lang, stevig en vooral dankbaar applaus.
 
Hoeilander.be zal binnenkort fragmenten van deze historische lezing op de website aanbieden. Wij hebben al een kort fragment bij dit artikel gevoegd.
 
Toast Literair werd in gans Vlaanderen tegelijkertijd georganiseerd en kon rekenen op 8000 deelnemers.