Gaan de priesters staken?

vrijdag 26 apr 2013

Volgens een onderzoek van de universiteit van Chicago zijn priesters en andere geestelijken de gelukkigste werknemers ter wereld. Ze zijn zeer tevreden met hun job omdat ze veel sociaal contact hebben. Maar dat kennen we. Priesters die het hebben over “sociaal contact” bedoelen daar heel andere dingen mee dan een gewone sterveling. Maar volgens de leidinggevenden van hun sekte zijn dat uitzonderingen. Grote uitzonderingen die we best met de mantel der liefde bedekken. Want kijk eens naar ons landje. Hier moeten de sociale contacten tot een minimum beperkt worden. Niet dat er te weinig onderwerpen zijn om met hun sociale contacten te bepotelen, maar gewoon omdat er te weinig priesters zijn. In onze regionen dan toch. De priesters vragen dan ook hulp. En die hulp verwachten ze dan van getrouwde mannen en vrouwen. Niet om de sociale contacten over te nemen. Maar om de erediensten te leiden. Want wat blijkt?
 
Er zijn tegenwoordig zo weinig priesters dat ze tot drie shows per zondag moeten opvoeren. Op drie verschillende locaties. En dat is er teveel aan. Met een halve liter wijn op hun nuchtere maag naar een ander dorp rijden om daar weeral in de wijn te duiken gaat nog. Maar om dat driemaal te doen op een zondagvoormiddag is er over. Bovendien ook niet zonder risico in deze tijd van alcoholcontroles. Een priester mag dan in opdracht van een hogere macht op de baan zijn, ik denk niet dat een wereldse politieagent dat zal aanvaarden als excuus. De priesters willen dus een oplossing. Of ze gaan staken durf ik te betwijfelen. Het zou nogal wat zijn. De gelukkigste werknemers ter wereld die het werk neerleggen. Of er veel hinder door een staking zou ontstaan durf ik ook te betwijfelen.
 
Of het überhaupt opgemerkt zou worden durf ik nog meer te betwijfelen. Maar wat mij toch een beetje verwonderd is het feit dat ze de hulp inroepen van leken. Ik weet het niet hoor, maar met een grote baas als die van priesters mag dat toch geen probleem zijn. Als die big boss er in slaagt om in zeven dagen een wereld in elkaar te hutselen moet hij toch voor meer priesters kunnen zorgen. Maar zijn hokus-pokus in de zin van; ik wil dat er licht is, en er was licht, kan blijkbaar niet meer in deze tijd. Zou er sleet komen op zijn goocheltruukjes? En moeten de priesters dan maar meer aardse middelen aanwenden om hulp te krijgen. Hulp van getrouwde mannen en vrouwen. Misschien moet ik mijn diensten maar eens aanbieden. Als getrouwde man met de nodige tijd kan ik best een handje toesteken. Niet om op een podium, verkleed als travestiet, de show in goede banen te leiden. Maar menslievend als ik ben wil ik best de “sociale contacten” met vrouwen op mij nemen.

2853 keer gelezen