Een beroep met toekomst

vrijdag 10 mei 2013

Zal ik mijn glazen bol eens van onder het stof halen? En een voorspelling doen. Een beroep met toekomst voorspellen. Een beroep waar in de toekomst geld mee te verdienen valt. En waar je zelfs niet veel voor gestudeerd moet hebben. Een beetje handig zijn en een kleine investering doen volstaat. Aan klanten zul je geen gebrek hebben. Daar zijn onze overheden voor aan het zorgen. Ik zal alvast beginnen met aan mijn kleinzoon te vertellen dat hij zelfstandig ontstopper moet worden. Want dat is het beroep met toekomst. Ontstopper. Koop een camionette, een hogedrukreiniger met rioolslang en rioolrat en je bent klaar om te beginnen. Simpel.
 
Want dat er in de toekomst veel aflopen gaan verstopt raken is zo klaar als pompwater. Volgens onze overheid moeten alle riolen immers ontdubbeld worden. Regenwater en afvalwater moeten gescheiden afgevoerd worden. Verplicht bij elke nieuwbouw en renovatie van bestaande woningen. Dat regenwater gaat dan via rivieren ongefilterd naar zee. Dat is geen probleem. Maar dat afvalwater moet via leidingen naar een waterzuiveringsinstallatie. Dat hebben slimme milieuspecialisten zo beslist. Allemaal goed en wel dus maar er is een klein probleempje. De slimme specialisten waren bij de bouw van zuiveringsinstallaties vergeten dat er ook regenwater door die buizen kwam. En om één of andere reden kunnen die installaties zoveel water niet verwerken. Pech dus. Maar daar hebben dezelfde specialisten een oplossing voor gevonden. Elke gemeente is verplicht om heel hun rioolstelsel te ontdubbelen. Elke huis is verplicht om afvoerleidingen te ontdubbelen. Met buizen van verschillende kleur. Dat zal goedkoper zijn dan een fatsoenlijke zuiveringsinstallatie te bouwen zeker.
 
Maar dan komt het probleem. Waar alle riolen een flinke spoelbeurt krijgen bij elke regenbui zal dat in de toekomst niet meer het geval zijn. De leiding met het afvalwater zal dus regelmatig verstopt raken. En dan komt de ontstopper u blijgezind uit de nood helpen. Ook in het weekend. Voor een vriendenprijsje van zo'n 350 euro.

3827 keer gelezen