Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Den Travoo officieel geopend tijdens 25 jaar Lindeke Kermis (fotoalbum)

zondag 24 aug 2014

Zondag 24 augustus - 't Was feest, gisterennamiddag, op Den Travoo, het nieuwste bouwproject dat de gemeente samen met de firma Vanroey realiseerde: een mix van luxueuze en sociale appartementen. Naast een kort voetbaltornooi op het speelpleintje was er een rommelmarkt, een dranktentje en een demonstratie/workshop 'handig met een voetbal'.
 
's Avonds was er een receptie op 't Lindeke, aangeboden door het gemeentebestuur en de medewerkers van Lindeke Kermis, en het optreden van de groep Atomica. De lage temperaturen zorgden niet onmiddellijk voor een grote toeloop maar de kwaliteit was er wel. 
 
De omgeving van Den Travoo, de parking aan de Delhaize, kampt al een tijdje met overlast in de late uurtjes, meestal toegedicht aan hangjongeren. Bemoedigend was het te horen dat die situatie licht verbeterd is. Minder goed nieuw is dat zich nu een nieuwe groep, niet onmiddellijke als inwoners van Hoeilaart herkende jongeren, vormt Engels- en Franstalig, die de wijk onveilig maken tussen 2u en 3 u 's nacht. Er zou zelfs geraced worden op de parking en er wordt gewag gemaakt van het dealen van drugs. Logisch dat dit de nachtrust van de omwonenden verstoort. Sommigen voelen zich op zo'n momenten niet veilig.
 
Los daarvan zijn de bewoners wel blij met hun nieuwe woning, al hoor je toch wel wat klachten over de afwerking en de servicebereidheid van de aannemer. Vooral de eigenaars van de duurdere appartementen zijn wat ontgoocheld over de duurzaamheid van de gebruikte materialen die niet onmiddellijk overeenstemmen met de hoge kostprijs van hun woning. Wat meer steun van de gemeente, in hun discussie met de aannemer, het is immers een project waar ook de gemeente in participeerde, zou wenselijk zijn.