10 redenen om vreemd te gaan (volgens vrouwen)

vrijdag 17 mei 2013

Vrouwen zouden tien redenen hebben om vreemd te gaan. Niet in de betekenis van vreemd gaan, zoals wel zou kunnen als je een gebroken been hebt of zo. Dan kan een mens ook al eens vreemd voortbewegen. Voor alle duidelijkheid, het gaat om vreemdgaan in de betekenis van eens of meerdere malen met een andere dan de vaste partner in bed duiken. Het woord is volgens mij slecht gekozen want gewoonlijk ga je niet bij een vreemde. Maar goed.
 
De redenen van een vrouw om vreemd te gaan dus.
 
 
Eerste reden: wraak. Om wraak te nemen op haar partner omdat die, volgens haar tenminste, iets mispeutert heeft. Wat die man dan wel misdaan heeft doet er allemaal niet toe. Een bloemetje vergeten of zo. De vuilbak niet buitengezet. Of misschien wel zijn sokken niet in de wasmand gedaan. Het kan allemaal. Vrouwen zijn nu éénmaal rare wezens.
 
Tweede reden: voor de kick. Dat zijn dan vrouwen die graag seks hebben en niet genoeg hebben aan één partner. Zoals je er spijtig genoeg maar bitter weinig tegenkomt. De witte raven dus. Vrouwen die mijn voorkeur hebben.
 
Derde reden: om hun eigen ego op te krikken. Tja, een ego hebben vrouwen wel. Als hun man even naar een andere vrouw kijkt zijn ze gekrenkt in hun ego. En die man zal het geweten hebben. Een maand beeld zonder klank.
 
Vierde reden: op zoek naar vlinders in de buik. Vlinders? Als ze vlinders willen dat ze dan beginnen met rupsen te eten zou ik zeggen. Maar dat zal het wel niet zijn zeker. Het zal wel meer te maken hebben met kriebels in de buik. Kriebels van een beetje verliefdheid. En verliefdheid doet een mens iets. Dat is dus normaal.
 
Vijfde reden: om betrapt te worden. Dat is een linke. Een vrouw die betrapt wil worden wil zo haar man overhalen om de scheiding aan te vragen. Dat is een vrouw die van haar vent af wil maar niet van zijn geld. En te laf om zelf toe te geven dat ze wil scheiden. Ze schuift het dan maar door naar de sukkel die er dan nog met open ogen in loopt.
 
Zesde reden: op zoek naar spannende seks. Daar kan ik inkomen. Wie is er niet op zoek naar spannende seks. Al zijn het gewoonlijk mannen die daarnaar op zoek zijn. Over het algemeen willen vrouwen het heel gewoon houden. En aan de vrouwen die echt spanning willen in hun seksleven zou ik de raad geven om dat tegen hun man te zeggen. Wedden dat die er wel raad mee weet.
 
Zevende reden: uit eenzaamheid. Dat is typisch een vrouw. Als een man de hele dag staat te werken dat het zweet in zijn schoenen staat voor de broodnodige centjes dan voelen ze zich eenzaam. Maar als ze zelf uren bij de kapper of bij de pedicure zit dan moet een man zich daar maar naar schikken.
 
Achtste reden: ze willen het verleden herbeleven. Pure nostalgie dus. Ze willen terug jong zijn. Ze kunnen niet om met de gedachte dat ze ouder worden. Ze willen een onbezonnen leven leiden en geen verantwoordelijkheid nemen.
 
Negende reden: Na een bijna-doodervaring. En dat is nu eens iets dat elke vrouw zou moeten gehad hebben. Als je een bijna-doodervaring gehad hebt besef je pas dat het leven kort is en op elk moment kan eindigen. Dan besef je pas dat je er alles moet uithalen wat er in zit. En altijd volop genieten van alle geneugten.
 
Tiende reden: om aandacht te krijgen. Weer zo'n hersenkronkel van een vrouw. Wat is dat precies, aandacht krijgen. Als een man wil seksen is dat geen aandacht krijgen volgens een vrouw. Wat een vrouw bedoeld met aandacht krijgen zal wel een eeuwig raadsel blijven.
 
Zo zien we maar weer hoe ingewikkeld een vrouw het leven maakt. Tien redenen om vreemd te gaan. Er zal er altijd wel eentje in haar kraam passen. Wie zal een vrouw ooit begrijpen? Dan zit een man toch veel simpeler in elkaar. Een man hoeft geen tien redenen te hebben om vreemd te gaan. Die doet dat gewoon.

3279 keer gelezen