Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

1 november viering

dinsdag 01 nov 2011

 Traditiegetrouw verzamelde verschillende vertegenwoordigers van de Hoeilaartse gemeenschap op 1 november te Hoeilaart om een eerbetoon te brengen aan haar gesneuvelde inwoners.Er was eerst een korte plechtigheid aan het kasteel-gemeentehuis van Hoeilaart waar de gedenkzuil staat van de Hoeilaartse mannen die gesneuveld zijn in Wereldoorlog I en II. Tijdens de plechtigheid werden bloemen neergelegd en in dit in aanwezigheid van de oudstrijders de heren Frans Coppens en Henri Laureys.Nero's muzikanten waren zoals altijd aanwezig en luisterde de plechtigheid op met o.a. het Begische en Europees volkslied.Nadien trok de kleine delegatie te voet naar de gemeentelijke begraafplaats waar hulde werd gebracht aan de graven van de gesneuvelden. Er werden bloemen neergelegd en men bracht een laatste groet.Speciale aandacht was er ook dit jaar voor sergeant Paumen die sneuvelde tijdens de Koreaanse oorlog in de jaren '50.Hopelijk wordt deze herdenking ook in de toekomst verder gezet zodat niemand vergeet welke offers deze gesneuvelden hebben gebracht voor onze generatie.Misschien dat er een inspanning kan gedaan worden om méér Hoeilanders bij deze herdenking te betrekken.