Piano zoekt pianist

maandag 16 mrt 2015

De cultuurraad is op zoek naar muzikanten uit de streek,  die hun talent willen ten toon spreiden voor een geïnteresseerd publiek, tijdens een maandelijks aperitiefconcert op zondagvoormiddag in het Gemeenschapscentrum Felix Sohie.

Het zit zo: Er staat een vleugelpiano in het Gemeenschapcentrum, en die voelt zich een beetje vereenzaamd.  Een paar keer per jaar wordt er wel gebruik van gemaakt, maar dat vinden wij van de cultuurraad een beetje zonde.  De piano is eigendom van vzw Thoover, die de Akademie voor Podiumkunsten (AKPO) Tervuren,Hoeilaart, Overijse, niet alleen een warm hart, maar ook een mooie vleugelpiano ter beschikking stelt. Die piano kan, mits toestemming van AKPO en gewone stemming door een pianostemmer, bespeeld worden. Dus waarom doen we dat ook niet, dachten we.  Welke pianist wil niet graag op een echte vleugel spelen en wie wil op zondagochtend niet graag vergast worden op een mooi stukje muziek, bij het consumeren van een kopje koffie of een glaasje wijn? Klassiek, blues, jazz, populair, met andere instrumenten erbij of een zanger(es), maakt niet uit … als die vleugel maar uit z’n eenzaamheid wordt gered!

In Hoeilaart en omstreken zijn zeker  heel wat verdienstelijke muzikanten en pianisten te vinden,die  een publiek willen vermaken.  Bent u dus één van die mensen en bent u geïnteresseerd, dan kunt u contact opnemen met de cultuurdienst. Dan kunnen we eens samen zitten om de idee verder uit te werken en een planning maken.

Jan Lenaerts

Voorzitter Cultuurraad

Cultuurdienst: Beatrijs Dhont:  02 657 05 04 e-mail: beatrijs.dhont@hoeilaart.be

5776 keer gelezen