Ongenoegen over kerststal

donderdag 28 dec 2017

Wij schreven het in het artikel over de kerstmarkt reeds, de wijze waarop in Hoeilaart met de kerststal wordt omgegaan ins respectloos en rondweg schandalig. Dat wij niet de enige zijn die deze miserie amper kunnen aanzien, bewijst de brief die we toegezonden kregen en die we graag publiceren, in de hoop dat er iets in beweging komt. Moest een mens niet beter weten, hij zou denken dat de gemeente de kerstal opzettelijk verwaarloost en hem ergens in een hoek smijt om er van af te zijn. Wie doet er iets aan?
 
Weinigen zullen het zich misschien herinneren maar verleden jaar rond deze tijd bekloeg ik mij via dit forum over de intrieste kerststal van Hoeilaart en beloofde tevens het op te volgen om te zien of mijn schrijfsel iets had uitgehaald. Niet dus! Ook dit jaar lijkt Hoeilaart vast van plan de prijs van De Lelijkste Kerststal van Vlaanderen binnen te halen! Het arme Kindeke ligt nog steeds op een blote, harde plank. Geen sprietje hooi of stro of desnoods een fleeceke kon er van af.
 
Jozef houdt een stok vast waarvan je je echt afvraagt waar de sukkelaar die heeft gevonden, en vooral, wat hij er in hemelsnaam mee van plan is? Het enige schaap is nog het slimste van de hoop, het heeft zijn gat gekeerd naar de hele armzalige toestand, alsof het wil zeggen “hier heb ik niets mee te maken!”
 
En ja hoor, ook dit jaar weer die lelijke kunstofplaat om het geheel “ te beveiligen” waarop dan langs de boorden kunstsneeuw is gespoten zodat creatieve snoodaards er hun lieftallige boodschappen in kwijt kunnen. Voorwaar een opvoedende bloemlezing!
 
Één lichtpunt in de miserie, men heeft de stal naast de kerkdeur gezet en daar er niemand de kerk binnen mag, is de kans klein dat veel volk dit miserabel schouwspel zal zien! 
Nogmaals mijn vraag: wie is er in deze mooie gemeente verantwoordelijk voor dit Christelijke symbool en kan of wil Hoeilaart niet beter?
Wait and see next year!
 
Marina Verhofstadt

12804 keer gelezen