Zoniën Athletics Team verovert Marokko (enkele foto's)

zaterdag 20 mei 2017

Van 21april tot 1 mei verbleef het Zateam te Marokko om deel te nemen aan respectievelijk de halve en hele marathon te Agadir en de beklimming van de hoogste berg van Marokko de Toubkal 4200m hoog gelegen in het Atlasgebergte. Een deel van de groep koos voor de groene ecoloop in Agadir. Onze deelnemers behaalden puike uitslagen op de halve marathon. Guido van Gent verdient een extra vermelding. Hij verkoos als enige de marathon en eindigde ondanks de warmte in een behoorlijke tijd. Het (groene) Zateam bleef niet onopgemerkt. Enkele foto’s verschenen in de plaatselijke en nationale kranten.

Na de loop in Agadir verhuisde de groep naar Marakkech waar een 2de groep Zateamers aansloot. Klaar voor een 2de uitdaging!! De beklimming van de Toubkal. Een bijna 4200 m hoge berg gelegen in de Hoge Atlas.

Na een wandeling van 5 uur kwamen ze aan in de refuge op 3200 m hoogte waar ze overnachten. In de vroege morgen werd dan onder een stralende zon maar ijskoude wind de beklimming aangevat. 4 uur later stond iedereen na een heel zware klim te glunderen op de 4167 m hoge top!! Al het leed en de inspanningen waren vergeten!! Niet alleen conditie maar ook de teamspirit onder de leden zorgden voor deze heel uitzonderlijke prestatie!! Na een 10 uur durende afdaling terug naar 1400 m werd de prestatie gevierd met een goed glaasje wijn.