Wijkfeest Bakenbos staat opnieuw op de kaart! (fotoalbums)

dinsdag 11 jun 2019

Het Wijkcomité is er terug ingevlogen met een nieuwe versie: verjongt en met het accent op ‘buurtfeest’. Kleinschaliger dus en dat voor de 46ste keer. Buren van Hoeilaart, Overijse en La Hulpe, rond de Lindeboom, hadden nieuwe ideeën uitgewerkt voor een gezellige Pinksterzondag,  Tradities eerst met de Mariahulde en de eucharistieviering  (ditmaal in de kapel Saint-Georges op La Hulpe (Hoeve Muraille), met voor het 39stejaar Nonkel Ferre, beter gekend van het Kinderdorp en al jaren de pastoor van Maleizen. Met al zijn krachten, hij is op 10 juni 90 geworden is hij voorgegaan. Na de mis werd in aanwezigheid van 

Burgemeenster Lenseclaas van Overijse heeft een monument ingehuldigd ter ere van de gesneuvelden '14-18'. Drie beeldjes van het kunstproject  “Coming World Remember Me”, van kunstenaar Koen Van Mechelen, waarvan er 600 000 aan de Zillebeek bij Ieper stonden vorige zomer, pronken nu op Bakenbos. Deze beeldjes werden een paar jaar geleden door de bewoners van de 3  gemeenten gemaakt.

Het idee: de gesneuvelden van de drie gemeenten, in Westkapelle, in 1914 te huldigen op het kruipsunt Bakenbos, achter de lindeboom, aan de Jozef Kumpsstraat, Pierre (Jozef) Van dijckstraat. Met de steun van het gemeentebestuur van Overijse hebben medewerkers van Bakenbos dit monument gebouwd op zaterdag 18 mei, in de stijl van het bestaande: “De Serre”.

Ook nieuw was het ‘ontbuitenbuffet’, samen met de 32 ingeschreven buren, tussen 9 en 11 uur. Daarna was er een kleine receptie.

Vanaf 9 tot 17 uur was er ook een rommelmarkt en garageverkoop, ditmaal in de Tenboslaan en Waversesteenweg (praktischer voor de veiligheid en de toelatingen).

Nieuwe locaties: weide begin Tenboslaan, kruispunt Waversesteenweg. Bakenboscafe met optreden van  Three's company ". Zij speelden uit hun programma, "Naft en Diezel, "swingende, folk .

Kort samengevat: de Pinksterfeesten op Bakenbos waren weer een mooi succes met meer vriendschapelijke contacten onder de buren en met een paar anciens maar terug veel niewe krachten… We zijn weer weg voor jaren gezelligheid als buurtfeest.

Foto's: Carine Depret en Michel Picone