Walter Baele luidt nieuwe druivenseizoen in (enkele foto's)

vrijdag 08 jul 2016

Vrijdagnamiddag ging 'de eerste knip 2016' door in de serres van Flup Luppens in Jezus-Eik. Speciaal voor de gelegenheid was BV Walter Baele uitgenodigd die de symbolische eerste druiventros knipte en daarmee, in aanwezigheid van de Druivenambassadeur, Mikel, en tal van genodigden, het nieuwe druivenseizoen inluidde. Hij deed dat in zijn gekende stijl als imitator en liet Willy Naessens en koning Filip de revue paseren om het 'aangename' werk voor hem op te knappen.

Toerisme Vlaams-Brabant presenteerde het project 'Druiventro(t)s, een seizoen vol pittige activiteiten die doorgaan van 5 augustus tot 9 oktober, van de druivenfeesten van Duisburg tot en met die van Huldenberg. Thematische druivenwandelingen, fietstochten, bezoeken bij de Serristen en natuurlijk de befaamde jaarlijkse festiviteiten  ter promotie van onze druif.

 

Daarnaast werd de Druivenfietsroute herwerkt tot een nieuwe thematische route op het fietsnetwerk. Deze route van 40 km kan ook in aparte lussen gereden worden van 24km  of 48 km en loopt langs 8 serristen en langs de bezoekerscentra Dru!f in Overijse en Warandepoort in Tervuren. Er zijn 4 startpunten aangegeven in de verschillende dorpskernen.

Je vindt de folders en de fietskaart gratis in de Toeritische Dienst, bij de fietscafés en de logiesuitbaters.