Waar was da feestje? (video)

zaterdag 07 jul 2018
play video

Het 'moment de gloire' komt alsmaar dichterbij. Zelfs de grootste kritikaster begint er in te geloven. Nog even 'de Marseillaise' opruimen (en de finale winnen) en België is wereldkampioen. Met wat zich gisteren op het gemeenteplein afspeelde -het volk blijft maar aangroeien- belooft het voor de twee ultieme matchen onwezenlijk te worden. Met een paar duizend supporters zagen we de Rode Duivels scoren en winnen. Veel volk uit eigen dorp maar ook uit Overijse en omliggende, want voor de sfeer moet je in Hoeilaart zijn. Ons plein dreigt te klein te worden en dat had niemand in zijn stoutste dromen durven voorspellen.

De suggestie na de vorige match om voor een opwarmer en ambiance  zorgen, viel blijkbaar niet in dovenmansoren want Olivier Dewit kreeg de kans de massa op te dwepen. Voor de volgende match mag dat nog wat meer worden. Op het vlak van zingen verdienen onze duivels meer. En waarom geen IJslandse 'Viking Clap'?

Heerlijk wat de Hoeilaartse bevolking zichzelf kado gedaan heeft. Zo'n groot scherm kost veel geld maar het brengt de gemeenschap samen en dat is 'goud' waard. De toestroom, en God weet hoeveel het er voor de halve finale gaan zijn, vraagt wel om meer infrastructuur, vooral meer toiletten want wat naar binnen gegoten wordt, moet er ook weer uit (en liefst langs de juiste weg).

Een dikke proficiat ook voor ons gemeentepersoneel dat vanochtend om 7 uur de berg afval aan het opruimen was. Wat zou het toch leuk zijn als iedereen zijn bekertje in de vuilbak gooide. Als we Brazilië kunnen verslaan, kan dat toch niet zo moeilijk zijn!

Enfin, de Druivenstreek weet het, voor 'het' feestje moet je in Hoeilaart zijn. Hier wint België het WK. Zeker weten! Tot dinsdag ... en tot zondag uiteraard.