Vrijetijdsbeurs kon de Hoeilander niet echt naar het GC Felix Sohie lokken (fotoalbum)

zondag 16 okt 2016

Voor het eerst werd het onthaal van de nieuwe inwoners, door de gemeente, gecombineerd met een vrijetijdsbeurs waarop onze verenigingen zich konden voorstellen aan het brede publiek. De hele zaterdag was iedereen welkom in de serre van het GC Felix Sohie en alhoewel de stemming er goed inzat en het aanbod meer dan interessant, bleven de standhouders wat op hun honger zitten. Voor en na de filmvoorstellling over Hoeilaart, een eerste kennismaking van de nieuwe inwoners met onze mooie gemeente, was het even druk maar daarna viel de belangstelling tegen, met een korte heropleving tijdens de 'breekstunt' van de karateschool 'Ryo Dojo'.

150 stenen blokken werden in de vernieling gejaagd door karateka's van 10 tot 45 jaar. Al kunnen we  ons inbeelden dat het bij sommigen pijn moet gedaan hebben, dan was dat op hun gezicht niet af te lezen. Er zal echter meer nodig zijn om de Hoeilanders naar dit vrijetijdsevenement te krijgen.

Een beurs die het vrijtijdsaanbod van de gemeente voorstelt, is een belangrijk initatief maar een betere samenwerking van de vrijetijdsdienst met de adviesraden en de verenigingen, zou van er ook een succes van kunnen maken wat van de geleverde inspanningen en de geïnvesteerde tijd een beter rendement zou geven.

Een grondige evaluatie en zo snel mogelijk een datum voor een volgende editie in overleg met de deelnemers, zou een stap in de goede richting zijn.

Foto's: JanVA