Volkse revue trekt overvolle zalen. De Jonge Druivelaar op z'n best (fotoalbum).

maandag 30 nov 2015

Na drie jaar afwezigheid is de toneelgroep 'De Jonge Druivelaar' terug en niet zomaar een beetje. Met ''t Is weer revue (part II)' trok een van onze veruit oudste cultuurverenigingen drie dagen na elkaar een overvolle zaal en het publiek was laaiend enthousiast. Een mooi mix van volkse humor, veel muziek en schitterende dans is wat het Hoeilaartse publiek duidelijk ontroerde. De reacties achteraf waren dan ook bijzonder lovend. Iedereen was blij dit typisch Hoeilaartse evenement te hebben meegemaakt. 

De Jonge Druivelaar had voor de dans een beroep gedaan op een prachtige groep uit Zeldelgem (bij Brugge): Les Jumelles, en muzikaal zorgde  ook het dansduo 'Silien' uit Huldenberg voor een stevige ondersteuning van de volledige groep acteurs en zangers van de vereniging zelf. 

Het onovertroffen komische duo, Roger Vanhellemont en Danny Bergiers, onze Hoeilaartse Gaston en Leo, stonden, zoals steeds, borg voor enkele stevige sketchen die het publiek deden bulderen van het lachen. Ze blijven toch wel echte meesters van het genre.

De Hoeilaartse liedjes van de oude revues, geschreven door Victor Goosssens in de jaren '30 van vorige eeuw: 'den elekrtieken tram', 'de koers van Groenendaal', 'hoera 't is weer revue' en de liedjes over de druiven, brachten er snel de sfeer in en dat ging zo door, meer dan 2 uur lang met de ontroerende finale: 'Hoeilaart, ik zeen a geire'. Het was trouwens dag op dag 29 jaar geleden dat De Jonge Druivelaar tijdens het totaalspektakel '800 jaar Hoeilaart' geschiedenis schreef met o.a. diezelfde liedjes: nostalgie van de bovenste plank. Het themalied van 800 jaar Hoeilaart: 'Open Plek in 't Bos', de liefdesverklaring bij uitstek aan Hoeilaart, in 1986 gecomponeerd door Jan Van Assche, zorgde hier en daar voor traan.

Een revue is bij uitstek volks vermaak en dat blijkt de Hoeilander duidelijk aan te spreken. Regisseur Daniël Alexander en zijn ploeg hebben in ieder geval een mooi spektakel in elkaar gestoken met een mooi spectrum aan acteurs en dansers, jong en oud. Een dikke proficiat is dan ook absoluut op zijn plaats. We kijken met zijn allen uit naar het vervolg! 

Tegen het einde van deze week kan je deze revue herbeleven op Hoeilander.be, dit evenement werd immers live gecapteerd op video.

De foto's zijn nu al klaar. Fotograaf: KarelVA