Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Verkeersknoop Waversesteenweg wordt als maar erger en gevaarlijker! (video)

woensdag 11 mrt 2015
play video

Opnieuw maakt een filmpje op Youtube, dat gisteren werd gepubliceerd, pijnlijk duidelijk dat de verkeerssituatie in de omgeving van beide scholen, op de Waversesteenweg, van kwaad naar erger gaat. Wat je gedurende bijna zes minuten te zien krijgt is hallucinant. Vooral de wijze waarop de bussen van de Lijn zich door het verkeer wringen is totaal onaanvaardbaar maar, laat ons eerlijk zijn, haast iedereen gaat in de fout. In november verscheen al een soortgelijk filmpje. Toen stak het gemeentebestuur het op werken in de Ch. Coppensstraat. Nu zullen het waarschijnlijk de werken op de Tenboslaan zijn, die blijkbaar de verkeersdruk verhoogd hebben. Een goedkoop excuus want wat je ziet is dagelijkse kost, ook als er geen wegeniswerken zijn in Hoeilaart.

Als dit filmpje niet bewijst dat een politieagent hier absoluut noodzakelijk is, in combinatie met bijvoorbeeld het tijdens de spits afschaffen of tot knuffelzone maken, van de 4 parkeerplaatsen rechtover het Groene Dal, dan begrijpen we er niets meer van. Het filmpje werd om 9u opgenomen, vandaar dat je weinig kinderen ziet, want die zijn dan al 'veilig' binnen. Maar wees gerust, de situatie was twingtig minuten eerder al even erg. 

Als het inderdaad zo zou zijn dat grote werken in een andere straat zo'n gevolgen hebben, dan lijk het ons toch logisch dat de politie hierop anticipeert zodat het nooit zover zou kunnen komen. Gaan we echt wachten op een eerste ongeval waar een kind bij betrokken is?

En wat die buschauffeurs betreft. Zijn dat de verantwoordelijke mensen die het leven van zoveel passagiers dagelijks in handen hebben. Flink! Een bank vooruit of beter, neem ze hun rijbewijs af, onmiddellijk.