Trajectcontrole, dynamische snelheidsborden en nieuwe randparkings voor minder CO2 (persbericht CD&V)

donderdag 28 apr 2016

Een belangrijke bron van CO2-uitstoot in Hoeilaart wordt veroorzaakt door het verkeer, zowel op de lokale gemeentewegen maar ook op de Ring rond Brussel (RO) ,waarvan een groot deel gelegen is op het grondgebied van onze gemeente.

Volledig in overeenstemming met het goedgekeurd gemeentelijke klimaatactieplan heeft de gemeenteraad  unaniem beslist om een brief te sturen naar de Vlaamse regering om op de RO in Groenendaal trajectcontrole in te voeren zodat er een betere controle kan uitgevoerd worden op de snelheidsbeperking van 90km/u. Immers, als iedereen zich houdt aan de huidige maximumsnelheid van 90km/u zal volgens ons niet alleen de verkeersveiligheid toenemen maar vooral ook de CO2-uitstoot van de voertuigen verminderen.

Op voorstel van CD&V Hoeilaart wordt aan de Vlaamse Overheid gevraagd om ook nog dynamische snelheidsborden te plaatsen langsheen de RO zodat de snelheidsbeperking overal kan aangepast worden in functie van de verkeersveiligheid.

Verder dringt CD&V bij de overheid aan om eindelijk werk te maken van de nodige infrastructuurwerken aan de RO ter hoogte van Groenendaal. De aanleg van nieuwe  randparkings met een aansluiting op het openbaar vervoer naar Brussel toe, is hierbij noodzakelijk. Zo kunnen we samen met de overheid alvast een belangrijke bijdrage leveren aan de vermindering van de CO2-uitstoot in Hoeilaart.