Toneelgroep Tros speelt "De Amazones"

zondag 01 nov 2015

Ook toneelgroep Tros is aan een nieuw seizoen begonnen.op 20, 21 en 22 november spelen zij: "De Amazones", een stuk van Jean-Marie Chevret in een regie en bewerking van Dirk Van de Merlen. Het verhaal gaat over drie vrouwen van 50 (Martine, Micky en Annie) die een slechte ervaring hebben met mannen en beslissen om te gaan samenwonen op Martine’s appartement om hun liefdesaffaires te vergeten en te gaan leven zoals ze zelf willen. Ze krijgen geregeld het gezelschap van de jonge Lucas, student die op hetzelfde appartement woont, die lijdelijk toeziet hoe de vrouwen zich laten gaan. Tot op een dag de knappe Wim verschijnt die snel ten prooi valt van de drie vrouwen…

Een tragikomedie over eenzaamheid, over het celibaat, over midlifecrisissen na 50 jaar. Over uitvluchten en verhalen om zichzelf te beschermen. Maar ook over de waarheid die uiteindelijk aan het licht komt en de gevoelige kanten van de mens blootlegt.

Acteur Dirk Van de Merlen, die voor Tros dit stuk regisseert, heeft het verhaal bewerkt en hertaald naar het Nederlands. Hij heeft er op meesterlijke wijze de nodige komische en typisch Vlaamse accenten in gebracht om te kunnen inspelen op de verwachtingen van een hedendaags publiek dat uit is op vermaak en dat ook zich graag identificeert met de personages.

De cast

  • Hilde Tastenhoye in de rol van Martine
  • Wivine Hardy in de rol van Annie
  • Isabelle Hardy in de rol van Micky
  • Stijn Vandendael in de rol van Lucas
  • Morgan Bogaerts in de rol van Wim

Koop nu uw kaarten

Vrijdag 20 en zaterdag 21 november 2015 om 20u00 : VVK 12 EUR - Kassa 14 EUR, zondag 22 november 2015 om 15u00 : VVK 10 EUR - Kassa 12 EUR

Verkoopkanalen

Online via www.denblank.be (02 687 59 59) - Klik hier, of via Jeanine Streulens (02 657 13 48) en  Stijn Vandendael (0477 95 14 63)