Toneelgroep TROS overtreft zichzelf. Pure klasse! (fotoalbum)

zaterdag 03 mrt 2018

Vrijdagavond ging, in het CC Den Blank te Overijse, Aïda in première, de nieuwe musicalproductie van toneelgroep TROS. Aïda is het meesterwerkje van Elton John en Tim Rice dat in1998 in Atlanta USA in première ging en o.a. tot 2004 te zien was op Broadway en nu dus in Overijse. Onnodig te zeggen dat toneelgroep Tros zichzelf opnieuw een serieuze uitdaging heeft cadeau gedaan. Deze musical is geen klein bier en we waren dan ook bijzonder benieuwd te zien hoe Tros het er van terecht zou brengen. Alles aan deze productie kan je best in de vergrotende trap lezen: het decor, de vele tientallen kostuums, het live-orkest, de choregrafie, de individuele zangprestaties van de hoofdrollen en de koren ...

Om in dit opzet te slagen moest een heel verzameling tandjes bijgestoken worden en vooral ingezet worden op veel durf. Laat het nu vooral dat zijn wat Tros in overdaad heeft, de durf om een dergelijke productie succesvol op de planken te brengen met vooral jonge mensen uit eigen streek. 

Het resultaat mag gezien worden. Toneelgroep Tros toont opnieuw hoe sterk het collectief wel is. Natuurlijk is er de ervaring van zoveel jaren topproducties maar hier is meer gebeurd. De hele ploeg straalt van enthousiasme en motivatie en dat zorgt alweer voor een klein wonder. Wat een ervaring voor al wie hieraan heeft  meegewerkt. Dit koester je de rest van je leven. Dat zoveel jonge mensen op deze schitterende wijze de kans krijgen om hun talenten te ontdekken is goud waard.

En talent was er zonder twijfel met een speciale vermelding voor Coline Debry die Aïda, de Nubische prinses, bijzonder geloofwaardig neerzet en dat combineert met een mooie en warme zangstem. UIteraard verdient iedereen een pluim. Je kan er niet om heen: aan deze productie is bijzonder hard gewerkt. Topklasse. 

Ook de decor- en rekwisietenploeg verdient het even in de spotlight te staan, net als de kostuumafdeling. Waar blijft Tros de mensen vinden die al die verantwoordelijkheden willen dragen. Hoed af.

Er zijn wel duizend redenen om morgen zondag 4 maart of volgend weekend 9 en 10 maart dit spektakel in levende lijve bij te wonen maar de belangrijkste is dat je een prachtig spektakel te zien krijgt boordevol toffe muziek en een wondermooi verhaal uti de tijd van de farao's en hun pyramides. Ons favoriet lied is zonder twijfel dat van de Nubische slaven die, aangevoerd door Aïda, de liefde voor hun land bijzonder ontroerend brengen. Om kippevel van te krijgen!

Foto's: JanVA

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de voorstellingen. Grijp de kans en geniet met volle teugen.. klik hier voor meer info.

Alvast een dikke proficiat voor de hele Trosploeg. Respect!  Blijf dit a.u.b. doen. Blijf bergen verzetten. Men kan niet genoeg beklemtonen hoe belangrijk dit is. De druivenstreek mag trots zijn met Tros.

Willy Vanpee, de overleden stichter en bezieler, zal zonder twijfel met fierheid van daarboven hebben toegekeken. Hij zal net als wij gezien hebben dat TROS zijn werk eervol verderzet!  Dat zal hem een goed gevoel gegeven hebben.