Toneelgroep Tros na 40 jaar nog steeds wonderlijk en springlevend (fotoalbum)

dinsdag 29 nov 2022

We hebben er lang moeten op wachten, de musical "Let me entertain you" die ieder muzikaal hart de voorbije dagen beroerde, was immers voorzien voor 2020 maar de Coronacrisis besliste er anders over. Geen evidente situatie maar Tros rechtte de rug en kon het voorbije weekend eindelijk de zeilen hijsen voor een gigantisch verjaardagsfeestje. Geen inspanning was er teveel aan, het project ambitieus en complex, het budget torenhoog, maar het was toch vooral het immense enthousiasme van een eivol podium met een cast van 46 personen, live orkest 5, dansers 7 en achter de schermen een team van 33 onvermoeibare en onmisbare werkkrachten dat straalde. Dat is meteen ook de grote sterkte van Tros. Wat een ploeg en wat een talent! De 1500 toeschouwers (en velen konden geen ticket bemachtigen) kregen waar voor hun geld.

Geen andere toneelvereniging in de Druivenstreek heeft de sterke schouders om zo'n productie tot een goed einde te brengen. Wervelend, sprankelend, energiek en inspirerend: een dergelijk spektakel is uiteraard een schitterend verjaardagscadeau voor de toeschouwers maar vooral ook voor alle deelnemers die hiermee een met niets te vergelijken ervaring opdoen en er vooral tientallen 'vriendschappen voor het leven' aan overhouden. Als dat geen geschenk is.

De cultuurgemeenschap van de Druivenstreek mag blij zijn dat hier aan de IJse nog zoveel inzet en talent aanwezig is dat zich tevens belangenloos inzet voor het hogere doel: een warme en hechte leefwereld waarin onvoorwaardelijk samengewerkt wordt. Dat alleen al verdient 'grootste onderscheiding'. PROFICIAT en vooral doe zo voort! 

Foto's: Jan Van Assche