Toneelgroep Klem pakt zaal in vanaf eerste minuten! (fotoalbum)

woensdag 26 dec 2018

Vorig weekend bracht toneelgroep Klem haar eindejaarsproduktie “Ma, pa en de bruid” van Ruud De Ridder. Hiermee speelde Klem niet het eerste stuk van deze auteur. Na onder andere succesvolle opvoeringen van Bingo 1, 2 en 3 greep de toneelvereniging opnieuw naar een stuk van zijn hand, geschreven voor het Echt Antwaarps theater. Regisseur Philip Maes liet zijn inspiratie de vrije loop en zette de tekst om naar een versie, klaar om te spelen in het Hoeilaarts dialect, met weer heel wat leuke verwijzingen naar Hoeilaart en naar de actualiteit. 

Dat Klem dit genre intussen beheerst als geen ander hebben ze afgelopen week-end nog maar eens bewezen. De zaal was vanaf de eerste minuten mee. Er werd serieus wat gelachen en dat is uiteindelijk waarvoor zo’n komedie wordt geschreven. De spelers van Klem haalden alles uit de kast (zelfs wat pruiken en snorren) om hun typetjes zo goed mogelijk neer te zetten. Debutante Lies Vanmoer in de rol van dochter Marie-Christine, zette een puike prestatie neer. Dat ze op het einde in trouwjurk mocht verschijnen was de kers op de taart. Een leuke extra was dat Kathleen Vanherentals de rol van de moeder speelde. Veel was daar niet voor nodig want ook buiten het podium zijn Lies en Kathleen moeder en dochter. Het moet gezegd, ook de andere spelers stonden op scherp. Een dikke proficiat aan Patrick Vanstallen, Myriam Van Voorhuyzen, Jean-Pierre Muyldermans en Ward Bartholomees. Ward, sinds kort een vaste waarde binnen de cast van Klem zette een traagsprekende schoonzoon op de planken waar menig schoonouder nachtmerries zou van krijgen.

Twee avonden enthousiaste en positieve reacties van het publiek geven de spelers van Klem meteen al weer zin om er in te vliegen voor de volgende produktie. Er is immers maar 1 weekje rust tussen kerst en nieuw en dan beginnen de repetities voor de nieuwe productie reeds. Opnieuw afspraak het eerste week-end van april 2019.

Foto's: Philip Maes