Toevoerleiding geraakt. Deel Hoeilaart zonder water! UPDATE 4

dinsdag 25 okt 2016

UPDATE 4 - Vandaag woensdag is er niet gewerkt aan het lek. Morgen worden er onder het kruispunt twee noodverbindingen gemaakt , zodat alle woningen binnen een paar dagen terug over voldoende waterdruk kunnen beschikken. De werken zullen beginnen na de ochtendspits. Dat betekent dat het kruispunt volledig wordt afgesloten. De bestaande omleidingen zullen de overlast moeten opvangen. Volgens de laatste berichten zullen de werken tot vrijdagavond of zaterdagvoormiddag duren.

Water kan gratis afgehaald worden in de sporthal ('s avonds van 16u tot 22u) en op het gemeentehuis (overdag van 8.15 - 12u en van 13.15 - 16u). In de sporthal kan je je ook douchen. Het gemeentehuis is tijdens het weekend gesloten maar de sporthal is open op zaterdag en zondagvoormiddag.

UPDATE 3 - Omdat op sommige plaatsen de waterdruk te laag is zal de gemeente de douches van de sporthal ter beschikking stellen. Vanaf morgen woensdag om 13u kunnen ook bidons drinkwater afgehaald worden aan het gemeentehuis. De hinder zal nog duren tot minimum donderdagnamiddag. Hieronder vind je een kaartje met de getroffen straten.

UPDATE 2 - De beschadigde toevoerleiding zal voorlopig niet vervangen worden. Overmorgen, donderdag, wordt een voorlopige leiding in het asfalt gelegd. Het kruispunt zal hierdoor een tijd lang afgesloten zijn. Tot donderdagnamiddag zal een deel van Hoeilaart (zie onder) dus hinder ondervinden, vooral door een verlaging van de waterdruk (noodleiding watertoren Maleizen). Volgens de Watergroep zou iedereen sinds de late namiddag opnieuw drinkwater moeten hebben. De wijk Pittoreske is het meest kritisch qua druk. Laat ons weten indien er bij jou niets uit het kraantje komt. Meer nieuws later! ( redactie@hoeilander.be )

UPDATE 1 - Om de meeste gezinnen van een beetje water te voorzien is de noodleiding met de watertoren van Maleizen opengezet zodat er toch een straaltje uit de kraan loopt. Half Hoeilaart ondervindt grote last van deze panne (zie hieronder). De aannemer die de toevoerleiding zal herstellen komt uit Brugge en zal, naar wij vernemen, hoogstwaarschijnlijk vandaag niet meer starten. Het wordt zeker geen eenvoudige karwei. Wij houden je op de hoogte.

Bij het boren om de filters te plaatsen voor het wegpompen van het grondwater op het grote kruispunt, werd vanmorgen een belangrijke toevoerleiding van het drinkwater geraakt. Deze voedt het pompstation op de Waversesteenweg dat de wijken 't Rot, Palloker, Terveld en Pittoreske rechterkant spoorlijn naar Terhulpen + Waversesteenweg (en zijstraten) vanaf de A. Rowiestraat naar boven, Regenboogstraat, Tenboslaan, Sloesveldstraat en Kelleveldweg... bedient. 

Het zal geen eenvoudige klus zijn om dit lek snel te dichten. De Watergroep heeft een aannemer opgetrommeld die rond de middag met de reparatie zal starten.