Toast Literair focuste op de Hoeilaartse boekenlezer (video, enkele foto's en presentatie)

maandag 25 jan 2016
play video

De bib en het Davidsfonds brachten zondagvoormiddag editie 2016 van Toast Literair, een cultureel evenement rond boeken, dat overal in Vlaanderen meer dan 12 000 belangstellenden trok en ook in onze gemeente weer kon rekenen op heel wat belangstelling. De formule was lichtjes gewijzigd. Zo was er meer interactie met het publiek dat zelf een score kon geven per besproken boek en ook deelnam aan een quiz met leuke prijzen.

Peter Lombaert (Standaard Boekhandel), Annemie Pijcke (bibliothecaresse) en Jan Van Assche (Davidsfonds) brachten een talkshow van anderhalf uur waarin een overzicht gegeven werd van wat onze druivenstreek het afgelopen jaar gelezen had, uitgeleend of gekocht. Daarnaast brachten ook enkele lezers hun favoriete boek in de aandacht en werd het gezin dat in 2015 het meest aantal boeken uitgeleend had een mooi cadeau. Joanna, Mark, Jelle & Stijn Stevens, in 2015 samen goed voor 949 uitleningen. Een mooi resultaat. Samen met het tweede trouwste gezin, Ivelin, Teodora, Emma & Nia Roussev, werden ze als VIP ontvangen.

Nieuw dit jaar waren ook twee korte filmpjes waarin de Hoeilander gevraagd werd naar wat hij gelezen had in 2015. Hoeilander.be zorgde voor de realisatie, Jean-Pierre Maeyens voor de interviews.  Zowel de volwassenen als de kinderen werden ondervraagd. Je vindt de filmpjes hieronder of door op de foto te klikken.

Wil je te weten komen welke boeken allemaal besproken werden, open dan het PDF-bestand in bijlage. Daarin vind je alle informatie.

Toast Literair was weer aangenaam en boeiend want boeken, da's toch altijd weer een verhaal apart!

BijlageGrootte
PDF icon Presentie Toast Literair 2016.pdf1.06 MB