Terugblik op Sinterklaasfeest Gezinsbond (foto's)

dinsdag 18 dec 2018

Op woensdag 5  december 2018 pakte de Gezinsbond uit met een groot Sinterklaasfeest. Naast een sinterklaasshow en tal van activiteiten, trakteerde Sinterklaas de kinderen op verse pannenkoeken en een drankje. Het feest vond plaats in het GC Felix Sohie. De Gezinsbond wilde hiermee de kinderen verwennen en hen de namiddag van hun leven geven. Lorre Platton en Vienna Eulaerts, twee studenten Project- en eventmanagement, organiseerden onder leiding van de Gezinsbond 'Het Grote Sinterklaasfeest'. 130 kinderen en 90 volwassenen gingen op de uitnodiging in. Er werden 300 pannenkoeken gebakken en meer dan honderd cadeautjes lagen klaar voor de gretige ogen. 

Programma van de dag

Naast een sinterklaasshow en een persoonlijk bezoek aan de Sint stonden er nog andere activiteiten op het programma. De kinderen konden deelnemen aan een workshop knutselen, cupcakes versieren, zich laten schminken en springen op het springkasteel. Daarnaast zorgde de Sint voor een persoonlijk cadeautje en zorgde Zwarte Piet voor wat lekkers. Na de sinterklaasshow konden de kinderen genieten van een verse pannenkoek, popcorn en een drankje. “Het was ongetwijfeld een spetterend feest vol verrassingen”, aldus Lorre Platton, de organisator van het sinterklaasfeest.  

Afloop

Na afloop van het evenement blikken Lorre en Vienna terug op een geslaagde eerste editie. ‘We zijn zeer tevreden en kijken al uit naar mogelijks een nieuwe editie’.  Het project stond in teken van ons eindwerk project- en eventmanagement te Arteveldeschool Gent. Omdat dit een schoolproject was, was ook onze docent aanwezig op het evenement. Zowel van haar als tal van andere mensen kregen we positieve en leuke commentaar. 

Vienna en Lorre hebben momenteel plannen om nog meer evenementen te organiseren in Hoeilaart, dit voor zowel jong als oud. Zo willen ze Hoeilaart wat meer leven in blazen. We hebben tal van nieuwe concepten en ideeën die we zeker hopen te realiseren.

Voor meer informatie kan u terecht op de Facebookpagina 'Het Grote Sinterklaasfeest Hoeilaart' of via sinterklaas.hoeilaart@gmail.com

Foto's: Jan VAn Assche