Tennis- en hockeyclub Oranje nu officieel 'ISCA' (enkele foto's)

dinsdag 29 aug 2017

Zondag in de late namiddag speelden België en Nederland de finale van het Europees kampioenschap Hockey. Na de de 5-0 nederlaag van Oranje in de voorronde was het uitkijken naar de eerste grote 'gouden plak' voor onze landgenoten. Het heeft niet mogen zijn. Wij bekeken het laatste half uur van de wedstrijd op groot scherm, op het terras van het pas verbouwde clubhuis van het voormalige HTC ORANJE aan de Jozef Kumpsstraat.Voormalig want de club heeft de voorbije maanden een grote make-over ondergaan en gaat sinds zondag officieel door het leven als HTC ISCA. Op hun website lezen we daar het volgende over:

"Een nieuwe milestone: in 2017 stemden onze leden de naamswijziging goed om de naam Oranje te veranderen naar ISCA. Op die manier wensen we de link en verbintenis met de omgeving meer te gaan onderlijnen. ISCA is de oude romeinse naam voor rivier de IJse die door de streek loopt. Daarnaast kennen de mensen uit de Druivenstreek ook ISCA als een wijncoöperatie opgericht door de beroemde jazzmuzikant Albert Michiels die ook Jazz Hoeilaart International oprichtte. Naast de wijncoöperatie komt de naam ISCA nog veelvuldig terug in de namen van lokale bedrijven en instellingen."

De vroegere naam 'ORANJE' verwees duidelijk naar de stevige Nederlandse roots van de club die in 1969 werd opgericht. Die oorsprong is vandaag nog zeer duidelijk zichtbaar, zeker als de Nederlandse hockeyploeg een 2-0 achterstand omzet in een 2-4 en voor de neus van de Belgen opnieuw het goud wegkaapt. Al sprong zondag niet iedereen van vreugde recht, wat duidelijk bewijst dat de club inmiddels een mooi, uitgebreid en gevarieerd ledenbestand heeft

HTC ISCA is een meer dan stevig uit de kluiten gewassen sportvereniging met een prachtige infrastructuur en een haast professioneel management, gedragen door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. De naam ISCA mag dan verwijzen naar de IJse en naar de vroegere wijncoöperatieve, de geleverde kwaliteit zal alvast beter zijn dan de wijn- en schuimwijn van toen.

Wij wensen HTC ISCA veel succes!

Foto's: JanVA