Succesvolle 11.11.11-Afterworkpary dankzij enthousiaste verenigingen (enkele foto's)

maandag 16 nov 2015

Dinsdagnamiddag 10 november, de theaterzaal van het GC Felix Sohie is versierd met vlagjes en ballonnen, de muziek staat klaar. Het is nog wachten tot de cafetaria vrijkomt om ook daar alles in een wip klaar te zetten. In de serre hangen de affiches van de evenementen van vanavond, met daarop de namen van 11 organisatoren: Jeugdraad, Scouts&Gidsen, Chiro, Het Hele Drop, De Blauwe Vinken, Nerorock, 5voor12, Davidsfonds Jeugd Hoeilaart, Ouderraad St-Clemens, Ouderraad Het Groene Dal & Soulstep Dancecrew! In samenwerking met 11.11.11 en GROS Hoeilaart.

Tot dan bleef het in spanning afwachten of het nieuwe concept zou aanslaan. Een 11.11.11-fuif in de Koldam veranderde naar een dansfeest voor kids om 16u30 gevolgd door een afterworkparty in het GC Felix Sohie. Dit alles om mee te bewegen voor 11.11.11. Het thema van dit jaar was ‘sociale bescherming voor iedereen.’

Rond 16u kwam ik met mijn eigen kindjes toe, ruim een half uur voor het begin, maar toch stonden er al enkele anderen te wachten om er aan te beginnen. De vlagjes, maar vooral de ballonnen (geschonken door de ouderraad van het Groene Dal) nodigden enorm uit, het was meteen een speel -en dansparadijs op de tonen van K3 (de oude). Nog geen uur later stonden er zowat 50 kinderen zeer aandachtig de instructies van de danseressen van Soulstep Dancecrew te volgen. Zelfs enkele ouders waagden zich aan een pasje. De danseressen lieten zich niet van de wijs brengen door de talrijk opgekomen kleuters en gaven nog een knappe performance aan het einde van het dansuurtje. De avond had niet mooier kunnen beginnen!

Tegen 19u30 liep de cafetaria goed vol. De spanning was volledig weg: vanaf nu was het enkel nog genieten van de rest van de avond. Er was muziek, gedraaid door zeer bekwame DJ’s, drank maar vooral vele vrijwilligers om een handje toe te steken. Het volk stond tot in de serre en de collectebus voor 11.11.11 werd goed gevuld. Het voornemen om rond middernacht te stoppen werd uiteindelijk uitgesteld tot 00u30, toen het laatste vat leeg was. Al heeft niet iedereen het einde gehaald…

De factuur van de brouwer moet nog toekomen om de eindafrekening te kunnen maken, maar er wordt geschat dat er ongeveer € 1500 zal gestort kunnen worden aan 11.11.11. Hoeilaart heeft dus goed meebewogen voor 11.11.11.

Tot slot nog dit bericht aan alle medewerkers: Zijn jullie al wat bekomen? Ik ben eigenlijk nog steeds onder de indruk! Ik ben echt superblij dat bij jullie het spreekwoord "te veel hooi op je vork nemen" blijkbaar geen betekenis heeft. Iedereen doet met zijn eigen organisatie toch al heel wat in Hoeilaart. Dit extraatje hoeft voor niemand, maar wordt toch heel hard geapprecieerd. Een oprechte ‘dikke merci’ voor de inzet van iedereen.

Pieter Muyldermans