Streekgenoten winnen C1 Racing Cup van de 24 uren Francorchamps 2022

donderdag 10 nov 2022

Wat een prestatie !!!  Maxime Alsteens en Lancelot Alsteens wisten samen met Andy Gaban de C1 Racing Cup van de 24 uren van Franchorchamps editie 2022 op hun naam te schrijven.

Ze gingen hiermee een reeks gekende kampioenen uit verschillende disciplines in de Belgische automobielsport vooraf wat voor onze regionale amateurs van Steen Racing met een zeer bescheiden budget eigenlijk een uitzonderlijk resultaat is.

Voor ze in 2019 zelf een wagen inschakelden hadden ze eigenlijk geen enkele ervaring in autosport, maar verbaazden ze meteen met een aantal puike ronde tijden op verschillende circuits.

Zonder ervaring werden er ook al wat resultaten geboekt in de top 10 van de C1 Racing cup, enkele renstallen hielden de broers dan ook nauwlettend in het oog. 1 daarvan was Andy Gaban van Gaban Motorsport, waarmee de broers vanaf eind 2020 in zee gingen de Belgische titel tot gevolg in 2021.

Ook voor 2022 ziet het er nu zeer goed uit voor de mannen met nog 2 wedstrijden te gaan zijn ze ronduit favoriet voor de titel.

Ian Vaeremans wist beslag te leggen op een verdienstelijke 19 de plaats met de 2 de wagen van het Gaban Motorsport team.

Klik hier voor de reportage van RINGTV!