Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Startschot "Huis van het kind Druivenstreek" gegeven in De Bosuil (video en enkele foto's)

donderdag 23 apr 2015
play video

Meegroeien in opvoeden, dat is de slogan op de cover van het promotiefoldertje dat de start van het 'Huis van het Kind Druivenstreek" begeleidt. Om het met wat meer woorden te zeggen: "Onze missie is samen bouwen aan de kansen voor een optimale ontplooiing van elk kind en elke jongere tot 25 jaar". Hoeilaart en Overijse hebben zich samen achter dit intergemeentelijk samenwerkingsverband geschaard om, gesubisdieerd door 'Kind en Gezin', een netwerk voor gezins- en opvoedingsondersteuning in de druivenstreek op te richten. De diverse partners zijn: de gemeente Overijse, OCMW Overijse, de gemeente Hoeilaart en OCMW Hoeilaart, Kind & Gezin, Voedselhulp Overijse, de Bosuil, Kind en preventie, Welzijszorg en Onthaal.

Al deze partners willen het doel bereiken door bestaande initiatieven en diensten die werken voor en met kinderen en jongeren en hun opvoeders, laagdrempelig in de kijker te zetten, door te werken op maat van elk kind, elke jongere, elkeen die op zoek is naar info en ondersteuning, door samen te werken, te coördineren, overlappingen te voorkomen, ... en het netwerk van de drie pijlers: preventieve gezondheidszorg, opvoedingsondersteuning en ontmoeting, te versterken.

Het Huis van het Kind Druivenstreek wordt gecoördineerd door twee geboren Hoeilanders: Marijke De Rudder (Sociaal Huis Hoeilaart) en Martine Raes (OCMW Overijse).

Wie meer wenst te weten te komen bekijkt het filmpjee en leest de documenten in bijlage.