Staande ovatie voor "De Wereld Zingt Kerstmis' (videofragment en fotoalbum)

zondag 20 dec 2015
play video

"De Wereld zingt Kerstmis", het kerstconcert van het Davidsfonds, dat zaterdagavond in de Sint-Clemenskerk plaatsvond, werd een hartverwarmend muziekfeest van een uitzonderlijk hoogstaand niveau. Deze coproductie van het Hoeilaarts tienerkoor 'Sopraline' en 'The Singing Village' nam ons meer dan twee uur lang mee op een reis om de wereld met liedjes uit meer dan 30 landen. Schitterende melodieeën, prachtig gearrangeerd en meesterlijk begeleid, wisselden elkaar vlot af. De unieke stemmen van Annelies Dille, Kristien Vercammen en Els Cuypers pasten wonderwel samen en ontroerden bij elke noot. Ook het koor, speciaal voor de gelegenheid samengesteld, zong meerstemmig, mooi en verzorgd.

Wat aanvankelijk gepland was als een klein kerstgebeuren, in het jaar tussen twee "Hoeilanders zingen Kerstmis" concerten, groeide de voorbije weken uit tot een onvergetelijke muzikale ervaring. Elke stoel in de kerk was bezet en het publiek beloonde de meer dan dertig zangers en muzikanten op het einde met een staande ovatie. Achteraf, bij het glaasje cava en het kerstgebak werd iedereen overladen met lovende woorden. Het publiek had een mooie en onvergetelijke avond meegemaakt, een concert speciaal voor Hoeilaart samengesteld door Annelies en Els. 

Tegen het einde van de week kan je dit concert volledig herbeleven op Hoeilander.be. Onze ploeg van DOENDERTV capteerde het evenement met niet minder dan 5 camera's, in een regie van Jan Vanderstraeten.  Maar daar binnenkort meer over. Vandaag lichten we al een tipje van de sluier met een fragment: 'Suza Nina', het laatste nummer van het eerste deel. 

Volgend jaar wordt een speciaal jaar met de jubileumeditie van "Hoeilanders zingen Kerstmis". Met de voorbereidingen van deze vijfde editie 2016, met tal van solo-optredens van Hoeilaarts talent, wordt in januari al gestart want sinds zaterdagavond is de lat weer een stuk hoger gelegd. Wie zin heeft om mee te zingen, stuurt een e-mailtje naar jan@debrabander.be of telefoneert op 0475 26 66 22.

Wie in de toekomst wil meewerken met DOENDERTV, kan zich kandidaat stellen op hetzelfde e-mailadres.

Een dikke proficiact aan iedereen die zaterdag heeft meegewerkt aan "De Wereld Zingt Kerstmis", het was pure klasse! Onvergetelijk.

Foto's: KarelVA