Sporta bekroont jeugdwerking tafeltennisclub VTB Hoeilaart

vrijdag 29 dec 2017

Sporta is de grootste multi-sportfederatie van Vlaanderen en verenigt 1350  clubs met meer dan 72.000 sporters. TTC VTB Hoeilaart is bekroont met het zilveren Sport-i-label. Met het Sport-i-Label beloont de Sporta-federatie sportclubs met een waardevolle jeugdwerking . Het geeft de jonge sporters en hun ouders de garantie dat ze in die club op een gezonde en goed begeleide manier hun sport kunnen  beoefenen.

De jeugdwerking binnen TTC VTB Hoeilaart draait al enkele jaren op volle toeren. Onder de enthousiaste toewijding van jeugdtrainer Johan Catrysse (bijgestaan door Bram Coppens en Guy Van Assche) is het aantal jeugdspelers op 4 jaar tijd verdrievoudigd naar 25 spelers, tussen de 8 en 15 jaar. Zij trainen elke zaterdag van 14u tot 16u30 in de sporthal van Hoeilaart. De basisvaardigheden worden aangeleerd via een multi-ball aanpak om geleidelijk over te gaan naar continu spel.

Bij TTC VTB Hoeilaart is de definitie van jeugdwerking echter breder dan de wekelijkse zaterdagtraining. Via vriendenwedstrijden en jeugdtornooien kunnen de jeugdspelers hun vorderingen meten met leeftijdsgenoten. Eind november gingen we met niet minder dan 9 jeugdspelers naar het Pajottenland tornooi. Daarnaast organiseert de club, als motivatie voor het aanstormend talent, ook jeugduitstappen, zoals bijvoorbeeld naar het Belgisch tafeltenniskampioenschap of naar een Europacupwedstrijd. 

Na een tip van de voorzitter diende de club het Sport-i-Label dossier in bij de Sporta-federatie, administratief volledig uitgewerkt door Johan Catrysse. Geen eenvoudige opdracht.

Deze inspanningen werden nu bekroont door het Zilveren Sport-i-label.

Goed gedaan!

Wil je meer weten over de club surf dan naar www.vtb-hoeilaart.be.