Sint-Clemensparochie herdacht op 1 november 39 Hoeilanders (enkele foto's)

woensdag 01 nov 2017

Een bezoek aan het kerkhof op Allerheiligen is de ideale activiteit om de confrontatie met de vergankelijkheid van het leven aan te gaan. Het mooie weer zorgde voor een serene, zelfs een beetje gezellige sfeer. Het kerkhof is tijdens deze dagen een uitzonderlijk festival van kleuren en bloemen en overal zie je dorpsgenoten met hetzelfde doel: even tijd maken voor de geliefden die er niet meer zijn. 1 november blijft een mooie en belangrijke dag.

39 Hoeilander, waarvan 33 ouder dan 80,  kregen sinds 1 november van 2016 een katholieke begrafenis. Vorig jaar waren er dat 38. Een deel daarvan kreeg, door de stabiliteitsproblemen van de Sint-Clemenskerk, een plechtigheid in Jezus-Eik. Het uitvaartcentrum Coorevits - Rosier telde in diezelfde periode dertig Hoeilanders die voor hun afscheid de mooie infrastructuur kozen, eveneens in Jezus-Eik. 

De parochiegemeenschap bracht de families van overledenen, sinds 1 november 2016 uit Hoeilaart en Jezus-Eik samen voor een gebedsdienst in de parochiekerk van Jezus-Eik. Je vindt het herdenkingskaartje en de preek van E.H. Roger Nuyts terug onderaan dit artikel, als bijlage.

Wanneer de Sint-Clemenskerk terug de deuren opent, ligt nog niet vast maar waarschijnlijk voor Pasen.

Foto's: JanVA