Serregefluister ’officieel' van start!

maandag 22 mrt 2021

Je hebt ze waarschijnlijk wel al eens geproefd? De sappige, dikke en overheerlijke Vlaams-Brabantse tafeldruif! Deze parel van de natuur is een ware delicatesse! Maar waar worden ze geteeld? Hoe zien die serredomeinen eruit en welke geluiden weerklinken daar? Werkt iedere serrist op dezelfde manier?

Hoeilaartse cultuurvereniging Serreklanken en kunstenplatform slaan de handen in elkaar, trekken op onderzoek en presenteren Serregefluister, een audiovisueel project dat je verbeelding aan het werk zet en meevoert naar de plaatsen waar deze kleine, ronde wonderen ontstaan!

Met een eerste bezoek aan de deelnemende serredomeinen is de kennismakingsronde achter de rug en kan het echte werk van start gaan. Kunstenaars Lieven Martens (geluid), Christophe Piette (beeld) en Jan Matthé (tekst) zullen de komende maanden op regelmatige basis geluid- en beeldopnames maken bij de verschillende serristen.

Het uiteindelijke resultaat zal gebundeld en uitgebracht worden in een deluxe vinyl- en cd-versie met bijhorend boekje en wordt in Hoeilaart voorgesteld tijdens het weekend van 27, 28 en 29 augustus.

Met dit project hoopt Serreklanken de brug te slaan tussen kunst en erfgoed en de serrecultuur, tafeldruif en het vakmanschap van de serrist op een originele en atypische manier in woord, klank en beeld te brengen!

De realisatie van dit project is enkel mogelijk dankzij het enthousiasme en de medewerking van de deelnemende serristen (Druiven Mia Michiels, Druiven Van Camp, Druiven Norbert Vanherentals, Serreproject Kelleveld), de heemkundige kring ‘Het Glazen Dorp’ en de ondersteuning door Erfgoed Vlaanderen, CERA en gemeente Hoeilaart.

Op de foto; vlnr Christophe Piette (beeldkunstenaar), Daniël Heirwegh (serreproject Kelleveld), Wim Maris (vereniging Serreklanken), Lieven Martens (geluidskunstenaar)