Seniorenweek (veertiendaagse) was plezant en interessant!

woensdag 30 nov 2016

Ze zit er weer op, de seniorenweek. En aan de reacties te horen, was het een bijzonder leuke en interessante editie. Vooral de uitstap naar het gloednieuwe treinmuseum in Schaarbeek was een kanjer van een verrassing. Niemand kende deze verborgen parel die de hele geschiedenis van de Belgische spoorwegen overloopt met o.a. rollend materieel dat over de periode van meer dan 180 jaar ten dienste stond van de bevolking en de economie, dwars doorheen de industriële revolutie, en via Wereldoorlog I en II tot aan de supersnelle HST.

Dankzij de vlotte en kundige gidsen werd het een onvergetelijke ervaring die enkel nog een chocoladesausje verdiende en daar was in Brussel geen gebrek aan. Zelfs de betoging van de Witte Woede kon onze 70 busreizigers niet tegenhouden. Ook de lunch in hotel restaurant Van der Valk zorgde voor meer dan tevreden magen en dus gelukkige reizigers.

Voor Zaki kwam zo’n 35 man opdagen  maar zijn lezing was niet onmiddellijk een hoogtepunt. Naast het bal in De Eekhoorn met dj Alex was er o.a. ook de jaarlijkse Bingo en de kaas- en wijnavond waar niet minder dan 110 lekkerbekken op inschreven. De kwaliteit was weer prima.  Maar deze avond gaf ook gelegenheid om te dansen en daarvoor was de dj-legende, Roland Charleer, geboekt die zoals steeds voor de perfecte deuntjes zorgde. Kortom een plezante, lekkere en ambiancevolle avond!

Kort samengevat mag gerust gesteld worden dat ook editie 2016 van de Seniorenweek een mooie organisatie was, soms met een beetje minder belangstelling maar vooral met tevreden senioren die er blijvend plezier in vinden samen van alles te beleven. Op naar de volgende editie!

Foto's: JanVA

Met dank aan de toegezonden foto's van o.a. Danny en Gilberte.