Seniorenweek iets te rustig van start geschoten (enkele foto's)

zondag 16 nov 2014

Zondagvoormiddag ging de seniorenweek van start met een receptie voor de 65-jarigen waar niet echt veel volk voor kwam opdagen. Voorzitster, Gilberte Marchand, had het volgende woordje klaargemaakt: 

"Welkom beste 65 jarigen of bijna 65 jarigen, geachte heer voorzitter van het OCMW en beste dorpsgenoten van ons “Leeftijdsvriendelijk Hoeilaart”. Vandaag start onze vijfde Hoeilaartse Week van de Senior en we hielden eraan de groot geworden kindjes van 1949 uit te nodigen op deze kleine receptie om hen van harte te feliciteren met hun toch wel speciale verjaardag “65 jaar jong in 2014”. Oprechte dank voor jullie aanwezigheid.

In onze uitnodigingsbrief probeerden we alvast in het kort uit te leggen wat de Seniorenraad 55+ Hoeilaart bezighoudt. Heb je interesse in onze werking, en dat hoop ik, wij geven je graag straks meer uitleg omtrent onze doelstellingen voor de komende jaren.

55-plussers, steeds in de weer voor anderen. 55-plussers zijn kampioenen in het vrijwilligerswerk.   Ze stellen zich ter beschikking van hun ouders, kinderen en/of kleinkinderen, zijn actief in een vereniging, in het rusthuis, … Ben je zelf ook vrij en gewillig? Dan heeft de Seniorenraad een suggestie voor jou!

De Hoeilaartse Seniorenraad komt immers soms handen tekort. Heb je zin om af en toe de handen uit de mouwen te steken? Kan je je soms een paar uurtjes vrij maken, bijvoorbeeld op maandagnamiddag? Dan ben je welkom om te helpen op de ontmoetingsnamiddagen in ’t Trefpunt Sohie hier in ons G.C. Wil je verder gaan en je als lid van de Seniorenraad engageren, deel uitmaken van een werkgroep en mee nadenken over – en oplossingen zoeken voor –  55-plussersproblemen?  Noteer dan je gegevens op dit formulier en wij verwelkomen je met open armen."

Om 14 uur boodt de cultuurdienst een muziekprogramma aan met het WIlly Claes Quartet & Nest Adriaensens (Strangers). Voor deze toch wel mooie activiteit kwam een dikke vijftig man opdagen wat niet echt een succes is. Onbegrijpelijk dat tegelijkertijd met dit concert een T-Dansant georganiseerd werd in De Eekhoorn. Twee activiteiten voor hetzelfde publiek zorgen er sowieso voor dat niemand voldoende volk krijgt. Het WIlly Claes was al vele maanden geleden gepland terwijl de dansnamiddag blijkbaar onlangs van datum veranderd was. De gemeentelijke culltuurdienst hodut er wel een financiële kater aan over.

De seniorenweek duurt nog tot volgend weekend. Klik hieronder voor meer informatie over het programma.

Foto's: JanVA