Seniorenweek bracht veel volk op de been (fotoalbum)

zondag 22 nov 2015

Alleen al het feit dat deze Hoeilaartse 'week van de senior' twaalf dagen duurde, was veelbelovend. Een grote variatie aan activiteiten, van lezingen tot concerten, een ontbijt , een daguitstap, dans, kaas en wijn ... Voor elk wat wils dus. Bijzonder succesvol was het  terug op het podium brengen van dé muzikale legende van de druivenstreek, enorm populair in de jaren '60 van vorige eeuw: het orkest "The Starfighters". De Eekhoorn was volgelopen voor dit muzikale fenomeen.  Dat de echte rockgeneratie tegenwoordig ook al senior is, daar kan je bij zo'n optreden niet naast kijken maar dat ze na al die jaren als dansorkest nog altijd hun mannetje kunnen staan, dat was meer dan duidelijk. Volgend jaar van 't zelfde!

Dat het concert "Goed Geconcerveerd" met Andrea Croonenberghs maar een zestigtal toeschouwers telde, was teleurstellend want dit was een kwaliteitsvol muziekprogramma dat eigenlijk een volle zaal verdiende. "Cultuur om 14 uur" komt niet echt van de grond in onze gemeente terwijl er zeker en vast een publiek voor is.  Jammer.

Het familieontbijt in het WZC Dumberg gaf niet minder dan 280 hongerige zielen te eten: een topontbijt dat zeker gesmaakt heeft. 

Wat ook naar meer smaakte, was de daguitstap naar Oudenaarde en Ronse. Twee volle autocars herbeleefden de heroische daden van onze Flandriens in het belevingscentrum van de Ronde van Vlaanderen ... Daarna werd een bezoek gebracht aan het museum voor Textiel. Uiteraard kon de uitgebreide lunch niet ontbreken.

De Seniorenweek is de voorbije jaren uitgegroeid tot een belangrijk hoogtepunt in het Hoeilaartse socio-culturele leven. Elk jaar meer activiteiten en meer volk. Al blijken er nog steeds tal van senioren de weg naar zoveel amusemt niet te vinden. Die missen wat!

Wij besluiten dit beknopte verslag met een woordje van de voorzitter van de seniorenraad: Gilberte Marchand.

De zesde Week van de Senior (2010-2015) nam een spetterende start in een bomvolle zaal De Eekhoorn met een succesvolle T-dansant opgeluisterd door het alomgekende orkest “The Starfighters”. Dans-en muziekliefhebbers zwierden dat het een lieve lust was. Plezier en vriendschap vierden hoogtij.

Socio-culturele activiteiten volgden elkaar op, dertien dagen lang “voor elk wat wils”.

Het vijfde jaar op rij sloten de Hoeilaartse senioren hun week af, eveneens in de Eekhoorn, met een zeer gesmaakte kaas-, wijn- en dansavond met traditiegetrouw DJ Roland achter zijn discobar. Hij bracht de 55-plussers terug naar hun mooie jonge jaren; even vergaten zij hun kwaaltjes op de dansvloer op de aangename tonen van heel gevarieerde muziek.

Van harte een GROTE dank aan alle trouwe vrijwilligers van de seniorenraad , alle verenigingen en ambtenaren die hun steentje bijdroegen tot het welslagen van dit initiatief.

Na deze resem activiteiten focust de gemeentelijke ouderenadviesraad zich opnieuw volledig op zijn belangrijkste taak “het gemeentebestuur advies geven over het welzijn en de toekomst van zijn 55+inwoners”.

Voor dit inhoudelijke werk is de Seniorenraad 55+ Hoeilaart steeds op zoek naar jonge senioren, naar nieuwe competenties die de Raad kunnen versterken.

Gilberte Marchand

Voorzitter

Met dank aan de vele fotografen die ons foto's toezonden. Je vindt ze in het fotoalbum.