Scouts winnen Het Hele Dorp 2017 (fotoalbum)

maandag 24 apr 2017

Begeleid door een soms wat karig lentezonnetje ging gisteren de slotdag van Het Hele Dorp door in het Ruusbroecpark. 8 ploegen stonden vanaf 9u30 klaar om het tegen elkaar op te nemen in de door de ploegen zelf ontworpen spelletjes, zowel voor kinderen als volwassenen.  Dynamo Wijndaal won de prijs voor het orgineelste spel. Op de middag werd voor de hele bende eten geserveerd in De Eekhoorn. Het parkgebeuren sloot af met het slotspel, bedacht door de organisatie zelf. Het werd een flitsend en bij wijlen soms risicovol gebeuren ,want het enthousiasme van de deelnemers is vaak moeilijk in toom te houden.

De scouts begonnen de slotavond, de quiz, met vijf punten voor op de Oudleiding Chiro en versterkte die positie met nog eens drie punten door op het juiste moment de goede antwoorden te geven. Je vindt de volledige score in de bijlage, per onderdeel en uiteraard ook de eindrangschikking. 

Niet de  Voortrekkers, Oudleiding Chiro of Dynamo Wijndaal dus dit jaar, maar de frisse jonge ploeg van de scouts, staken op het einde van de avond de beker omhoog. Een dikke proficiat. Dynamo Wijndaal, de ploeg die zaterdag kampioen speelde in het amateurvoetbal, had net iets te veel gevierd om het tot de quiz vol te houden.  Dat kan gebeuren!

Het Hele Dorp heeft een bijzonder lange geschiedenis in onze gemeente, van sinds de jaren '60 van de vorige eeuw. Het blijft een indrukwekkend sociaal gebeuren dat onze Hoeilaartse gemeenschap op een bijzondere wijze versterkt. Al vraagt de organisatie veel energie, de belangrijkheid ervan kan niet geminimaliseerd worden.  Op naar een volgende editie 2018. Een dikke pluim voor de organisators en alle deelnemers.

Foto's: KarelVA en Jan VA