SamenVoor & Repaircafé schenken €250 aan EKIMANYELO

woensdag 06 jun 2018

'SamenVoor en Repair Café', met de steun van de Hoeilaartse Milieuraad, hebben op vrijdag 1 juni hun gift van 250 euro overhandigd aan de organisatie EKIMANYELO. Deze som was het resultaat van de giften  bij de herstellingen gedaan door de vrijwilligers van het Repair Café, en ook SamenVoor zorgde voor een bijdrage. 

Wat is Ekimanyelo ?

"Onderwijs is het machtigste wapen dat je kan gebruiken om de wereld te veranderen."     —Nelson Mandela

Deze gedachte bleef rondhangen bij Antoine Djonga toen hij na zijn rechtenstudies die hij deed aan de VUB en verbleef bij een echtpaar in Huldenberg, terugkeerde naar zijn geboortestreek in Congo. Hij droomde van daar een school op te richten en deze droom werd na enkele jaren werkelijkheid.

In september 2013 heeft het Complexe Scolaire d'Excellence K&L zijn deuren geopend.  De school bevindt zich in Lodja, in de Democratische Republiek Congo (provincie Sankuru).  Het gaat om een kleuter-, lagere en secundaire school, samen ongeveer 1500 leerlingen.  Naast het hoofdproject zijn er twee plattelandsschooltjes op 50 km van Lodja.  De projecten worden uitgebouwd door Congolezen in samenwerking met mensen uit België.  In België werd in 2013 een VZW opgericht.

SamenVoor en het Repair Café hebben zo ook hun steentje bijgedragen, dankzij hun vrijwilligers en wil dan nogmaals alle vrijwilligers van harte danken voor hun blijvende inzet in het Repair Café..