Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Repair Café en Samen Voor schenken opbrengst aan voedselhulp

vrijdag 04 sep 2015

Vorige donderdag werd een afvaardiging van Repair Café Hoeilaart ontvangen door de voorzitter van Voedselhulp Overijse, Jan Van Fraechem die een  rondleiding gaf in de gebouwen van Voedselhulp. Voedselhulp is al meer dan 15 jaar actief, sinds november 2011 als VZW, in de Druivenstreek (Overijse, Hoeilaart, Huldenberg en Tervuren). De VZW voedselhulp wordt volledig bemand door vrijwilligers.

Het doel van de VZW Voedselhulp Overijse is de verdoken armoede op te sporen en aan arme en noodlijdende personen (personen die op gelijk welke manier in financiële problemen gekomen zijn of zitten en zich niet kunnen voorzien in de basisbehoeften van het leven) materiële en immateriële hulp allerhande te verschaffen.

De vrijwilligers van het Repair Café schonken die avond ook 210 Euro aan Voedselhulp.  Deze centen komen van de mensen die iets hebben laten herstellen en achteraf vrijwillig een gift deden. De herstellingen zelf werden immers volledig gratis gedaan. Ieder Repair Café wordt er zo een organisatie uitgekozen waar het geschonken geld kan aan gegeven worden.

Het volgend Repair Café gaat door op 10 oktober van 9 tot 14 uur, zoals steeds in het Felix Sohiecentrum.  Het “goede doel” is dan de vzw Martin De Kegel die projecten steunt in Sri Lanka. «