Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Programma Druivenfestival 2015, GOED GESPEELD, voorgesteld!

donderdag 28 mei 2015

Vanaf 18 september ontvangt het Druivenfestival voor de 68ste keer duizenden bezoekers. Vier dagen lang staan verenigingen en vrijwilligers klaar om iedereen onder te dompelen in de sfeer van spel en amusement. Het thema "Goed Gespeeld" zorgde ervoor dat ook de programmatie een speels tintje kreeg. Het festival opent op vrijdag met een heus casino in de sporthal onder de naam "Viva Las Vegas". "Tien speeltafels en evenveel croupiers zullen de speelvogels in onszelf naar boven brengen, ondertussen kan iedereen zich laten opsmukken in het Beauty Boudoir en laten vereeuwigen in de Photo Corner. Later op de avond gooien het concert "Elvis Fever" en een Vegas-dj onze dansbenen los." Voor dit totaalevenement deden de organisatoren beroep op de makers van Radio Modern.

Zaterdag, precies tien jaar na het Hoeilaarts vijfsterrenavontuur, brengt Geena samen met "haar Lisa's" een internationaal feestrepertoire tijdens De Nacht van den Doender. Dit evenement verhuist dit jaar naar de tent in het park, waar de toog verzorgd wordt door Chiro Hoeilaart. Na de bekendmaking van de winnaars van de lichtstoet neemt dj Maesie de fuifbeesten mee op een muzikale trip langs heden en verleden.

Maandagnamiddag doet Free Souffriau met Miguel Wiels & Band een beroep op ons collectief geheugen in de sporthal. Het publiek zal vooraf via de website, druivenfestival.be, zijn muzieknummervoorkeur en reden van de keuze kunnen doorgeven.

Moorddiner en Nerorock

Zondagnamiddag kunnen de festivalbezoekers terecht in de sporthal voor een spannend moorddiner. Traiteur Lode Desmadryl zorgt voor een culinair buffet. Het diner krijgt echter een onaangename wending wanneer een van de genodigden dood wordt aangetroffen. Aan het publiek om deze moord op te lossen.

De muziekliefhebbers kunnen die dag natuurlijk terecht op Nerorock. Kapitein Winokio opent Adhemarrock voor de kleinsten. De Mens en The Selecter, een Britse skagroep, sieren als headliners de affiche van Nerorock zelf.

Verenigingen centraal

De verenigingen zijn de spil van het Hoeilaarts Druivenfestival. Dit jaar wil het comité vooral scouts Hoeilaart in de kijker zetten. Hun 40-jarig bestaan ging niet onopgemerkt voorbij, net als het scoutsdorp, dat elk jaar één van de vaste trekpleisters is van het festival met onder andere Streekrock, de voortrekkersavond, een barbecue en een slotfuif.

Nieuwkomer is het intiem klassiek concert, op vrijdag in GC Felix Sohie, voor wie het festival liever rustig inzet.  Hiervoor slaan het Willemsfonds, het Davidsfonds, het Rodenbachfonds en 5 voor 12 de handen in elkaar.

"150 jaar druiventeelt zal zeker niet onopgemerkt blijven tijdens dit festival," weet voorzitter Erwin Gysens te vertellen. "Elk jaar proberen wij de druif centraal te stellen tijdens het festival. Dit jaar wordt het gemeentehuis meer dan ooit door de Heemkundige Kring omgetoverd tot een ware ode aan onze druiventeelt."