Prettige en veilige vakantie vanwege 'buurtpreventie Hoeilaart' (tips)

maandag 01 jul 2019

 De zomerperiode is een tijd waarin veel mensen op vakantie gaan of er een dagje op uit trekken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan omdat ze weten dat bewoners niet thuis zijn. Buurtpreventie Hoeilaart geeft u graag enkele tips mee om een inbraak te voorkomen. Bel bij een verdachte situatie direct de politie via het nummer 101. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te vatten. 

Wens je mee een oogje in het zeil te houden, dan kan je lid worden van Buurtpreventie Hoeilaart: https://www.hoeilaart.be/buurtpreventie-hoeilaart. 

Buurtpreventie Hoeilaart geeft je nog graag deze tips mee: 

  • Wees discreet en trek niet de aandacht van potentiële inbrekers door tegen iedereen te vertellen dat u op reis vertrekt of door een briefje op deur of raam te plakken voor de bakker of melkboer die aan huis levert. 
  • Wees ook uiterst voorzichtig met wat u op Facebook, Twitter of andere sociale netwerksites schrijft: dieven lezen ook mee. 
  • Vergeet uw ramen en deuren niet af te sluiten. 
  • Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven door b.v. de post weg te halen, de planten water te geven, de rolluiken of gordijnen te openen of te sluiten. 
  • Laat ook geen ladders of gereedschap in de tuin slingeren. 
  • Bewaar waardevolle voorwerpen in een kluis en wanneer dat niet kan, noteer dan de serienummers en verberg ze op een niet voor de hand liggende plaats. 
  • Vraag gratis vakantietoezicht aan. Wie vakantietoezicht aanvraagt, minstens een week voor vertrek, mag er zeker van zijn dat de politie tijdens de dagelijkse patrouilles extra aandacht zal hebben voor zijn of haar woning. Het volstaat om een aanvraagformulier in te vullen via de website van de Politie Druivenstreek (https://www.politie.be/5402/vragen/diefstalpreventie/afwezigheidstoezich...

Tot slot wensen we nog de aandacht te vestigen op de App 112, een handige applicatie op je smartphone. De app 112 BE is een van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België. Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt. Meer informatie kan je terugvinden op https://www.112.be/nl/app 

Buurtpreventie Hoeilaart helpt handelaars en zelfstandigen met de oprichting van een speciale WhatsApp-buurtpreventiegroep! Sinds kort kunnen zij zich bij de ‘WhatsApp Buurtpreventiegroep-Z’ aansluiten. Deze groep kan nu zelf onderling communiceren b.v. bij winkeldiefstal, oplichting, vals geld, overval, ramkraak, etc. Zij kunnen op die manier hun collega’s waarschuwen voor verdachte personen en situaties. Inschrijven kan via deze link: 

https://www.hoeilaart.be/inschrijving-whatsapp-buurtpreventiegroep-voor-...

Buurtpreventie Hoeilaart is een nauw samenwerkingsverband tussen inwoners, de Politie Druivenstreek en de gemeente Hoeilaart. 

Namens de trekkersgroep, 

Els, Gilberte Frank, Jan, Christophe, Vincent, Youri 

Like” onze Facebookpagina! https://www.facebook.com/buurtpreventiehoeilaart