Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Oproep aan de whisky-cola drinkende vervuiler van Tenbos!

zaterdag 28 mrt 2015

Beste whisky-coladrinker, Voor de derde maal nemen wij deel aan de jaarlijkse zwerfvuilactie om het weggegooid klein afval in onze buurt op te ruimen. Ieder jaar opnieuw stellen we vast dat de beboste helling in de Tenboslaan, bezaaid ligt met blikjes, plastic flesjes, zakjes, enz. Maar ieder jaar zijn we verbaasd als we tussen dit ruime "aanbod", tientallen lege blikjes whisky-cola van twee welbepaalde merken zien liggen.

Uit de overvloed blikjes whisky-cola die er regelmatig bijkomen maken we op dat je een gewoontedrinker bent die trouw blijft aan je niet alledaagse drank. Maar je bent ook een volharder, om jarenlang je lege blikjes, vermoedelijk uit een rijdende auto, weg te gooien in de natuur.

Hoe groot de overlast is die je veroorzaakt, is af te leiden uit de volgende vaststelling: vorige week hebben we de berm van de helling over een afstand van 200 m volledig schoongemaakt. Nu zeven dagen later hebben we de achtergelaten blikjes opnieuw opgeruimd en geteld. Tegenover 3 diverse blikjes vonden we 11 blikjes whisky-cola!!!

Op één week tijd heb je flink je best gedaan om de propere berm te vervuilen.Deze vervuiling is ook opmerkelijk omdat er momenteel wordt gewerkt in de Tenboslaan en er nu theoretisch alleen plaatselijk verkeer is toegelaten.

Mogen we je vragen om te stoppen met het weggooien van je blikjes in de berm van de Tenboslaan en een kleine inspanning te verrichten om ze mee te nemen tot je ze thuis in de blauwe zak kunt deponeren. 

Deze oproep is natuurlijke ook geldig voor ieder andere "zwerfvuil-vervuiler" in onze gemeente. Zo zal het voor iedereen leuker wonen zijn in een buurt zonder allerlei rommel in de bermen.

Nog mijn beste groeten aan de vervuiler van Tenbos en geniet nog van je whisky-cola, maar dan liefst thuis. Dat is ook veiliger.

Een bezorgde buurtbewoner van Tenbos.