Opendeur Kelleveld baadde in nieuw logo (fotoalbum)

dinsdag 03 okt 2017

Vorige zondag stonden de deuren van het serreproject, Kelleveld, opnieuw wagenwijd open.  Druiven, ribbekes, pasta, noten en taart ..., er was vanalles om te proeven en te genieten van dit gezellig samenzijn.  Een paar maanden geleden werd er een wedstrijd uitgeschreven om dit project van 9 serres, onder de vleugels van 3Wplus, een echt logo te bezorgen en dat werd zondag voor het eerst getoond op een spandoek. De winnaar en dus beste ontwerper, was Jan Vanderstraeten, die ook al het nieuwe logo van het Druivenfestival op zijn naam schreef.

Hobbyserrist Hubert Didden werd in de bloemetjes gezet en kreeg een serre naar zijn naam genoemd. Hubert zijn ouders werkten hun hele leven als serristengasten bij een van de grootste bedrijven van Hoeilaart: Schimp, op 'den Dumberg'. Zowel vader als moeder waren opzichter en verantwoordelijk voor bijna 200 serres. Op die plek werd Hubert dus groot gebracht temidden van druiven van de beste kwaliteit.

Hubert ziet het als zijn opdracht om dit prachtig erfgoed, niet de serres maar vooral de druivenvariëteiten, niet te laten verloren gaan. Hij ging thuis aan de slag en begon met stekken van het snoeihout uit een serre van zijn ouders. Dankzij hem krijgen diverse variëteiten een tweede leven.

Een schitterende site, Kelleveld, een levende getuige van een glorieus historisch erfgoed dat Hoeilaart voor eeuwig op de wereldkaart heeft geplaatst.

Foto's: Michel Picone