Op zoek naar een uitdaging? De Steegjesrace 2016! (promovideo)

woensdag 31 aug 2016
play video

De Hoeilaartse Steegjesrace is al aan haar vijfde editie toe en zorgt elk jaar voor een spannende en spectaculaire wedstrijd door het centrum van onze gemeente, langs de meest pittoreske plekjes. 45 minuten en 1 ronde duurt de uitputtingsslag die het uiterste van de moutainbikers vergt en waarbij de sterkste wint!

Bekijk de promovideo en schrijf je in bij Filip Sport

Reglement en deelnemingsvoorwaarden

  1. De Steegjesrace vindt plaats op maandag 19 september ter gelegenheid van het Druivenfestival in Hoeilaart. Het is een wedstrijd voor mountain-bikes (26” – 29”) en cyclo-crossfietsen. De omloop is volledig afgesloten en gaat langs de steegjes, het park en de trappen in het centrum van Hoeilaart.
  2. De start is om 18u aan Café ‘t Boske en de wedstrijd loopt over 45’ + 1 ronde. Gedubbelde renners dienen bij hun volgende doorkomst aan de meet af te stappen en zullen in volgorde worden opgenomen in het klassement. Ze dienen onmiddellijk hun rugnummer te verwijderen. Ook renners die de wedstrijd vroegtijdig verlaten dienen hun rugnummer onmiddellijk te verwijderen.
  3. Een gehomologeerde helm is verplicht en elke deelnemer dient ervoor te zorgen dat zijn fiets technisch volledig in orde is. De organisator is niet verantwoordelijk voor materiële schade.
  4. Inschrijvingen gebeuren vooraf bij Filip Sport, Kasteelstraat 45-47 in Hoeilaart.
  5. Om veiligheidsredenen wordt het aantal deelnemers beperkt tot 50. De minimum leeftijd is 16 jaar op datum van 19/09/2016. Het afhalen van de rugnummers gebeurt de dag zelf tussen 17u en 17u30 aan de Filip Sport – BMC stand ter hoogte van de vijvers aan het park. Omkleden en douchen gebeurt in de sporthal, Koldamstraat, waar de parking is gereserveerd voor de deelnemers.
  6. De inschrijving is gratis, aan deze wedstrijd zijn geen geldprijzen verbonden. Elke deelnemer betaalt vooraf bij het indienen van zijn deelnemingsformulier een waarborg van 20€ voor zijn rugnummer welke wordt terugbetaald bij het inleveren ervan. De waarborg wordt niet terugbetaald aan wie inschrijft maar annuleert of niet komt opdagen.
  7. De tijdsopname gebeurt elektronisch. De 3 eersten van het algemeen klassement krijgen een prijs in natura. Tevens is er een klassement voor de eerste dame en de eerste Hoeilander
  8. Elke deelnemer verklaart medisch in orde te zijn en is zich bewust van de mogelijke risico’s op dit technisch en veeleisend parcours. Deelnemen gebeurt op eigen risico, de organisator is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.
  9. Het is een recreatieve wedstrijd, sportiviteit staat voorop. Gedubbelde renners zorgen ervoor de snellere renners niet te hinderen.

De Steegjesrace is een organisatie van de gemeente Hoeilaart in samenwerking met Filip Sport.

Inschrijven kan online : http://www.filipsport.com/nl/events/steegjesrace-2016/