Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Omstreden sociale appartementen eindelijk geopend! (enkele foto's)

zondag 15 mrt 2015

Vrijdag om 17u organiseerde het gemeentebestuur een bescheiden receptie om de nieuwe appartementsblokken aan de E. Vandenbroeckstraat officieel in te huldigen. Voorzitter Tordeur van de gewestelijke maatschappij voor volkshuisvesting Sint-Pieters-Leeuw gaf een korte historiek van dit project dat reeds van start ging in 2002 en heelwat hindernissen moest trotseren om uiteindelijk gerealiseerd te worden in samenwerking met Vlabinvest. €7.350.000 is de kostprijs van deze 28 sociale en 10 Vlabinvestappartementen in het centrum van onze gemeente.

Wie het dossier doorheen de jaren wat gevolgd heeft, weet dat een belangrijke reden voor de opgelopen vertraging te vinden is bij een foute verkiezingsbelofte van onze burgemeester tijdens de campagne 2006. Hij beloofde toen aan alle omwonenden dat dit project er nooit zou komen en heeft een aantal jaren dwarsgelegen met het gekende resultaat. Ook probeerden verscheidene eigenaars in de omgeving het project te dwarsbomen door juridische stappen te ondernemen, maar uiteindelijk zonder succes.

Blijkbaar is alles plots vergeven en vergeten want schepen Eva De Bleeker verklaarde vrijdag bijzonder blij te zijn dat deze schitterende woongelegenheden eindelijk klaar waren. Het zoveelste bewijs dat je altijd opnieuw moet opletten met verkiezingsbeloften.

Een aantal appartementen zijn ondertussen al bewoond. De Vlabinvest woningen worden de volgende weken toegewezen.

De foto's bieden je een mooi beeld van het project waarvan gerust mag gezegd worden dat het op een prachtige manier geïntegreerd is in de omgeving en dat alle bezwaren die doorheen de jaren geuit werden, overroepen waren.

Meer informatie over dit project kan je vinden op de website van de volkshuisvestingsmaatschappij (klik hier) of Vlabinvest (klik hier).