Nils Van Tilt uit Everberg wint Steegjesrace. Wim Borremans beste Hoeilander (fotoalbum)

dinsdag 18 sep 2018

De talrijke steegjes, vroeger wegjes tussen de druivenserren, waren maandag opnieuw het decor voor de Steegjesrace van Filip Sport, in samenwerking met de sportdienst.  Met 45 inschrijvingen waaronder twee dames, zorgde het goed gevulde veld voor een spannende wedstrijd.  Het zware, uitputtende parcours maakte al snel een duidelijke schifting en de strijd tussen Nils Van Thilt (Everberg), Arthur Joos (Overijse) en Lander Vanton (Overijse)  zorgde voor een hels tempo. 13 renners haalden het einde van de wedstrijd niet.

Uiteindelijk won Nils Van Tilt. Hij legde de negen ronden af in 52' 25". 13 seconden later finishte Arthur Joos. De eerste vrouw was Kim Saenen (Diest) Zij reed 8 ronden in 53'59". Julie Debock (Mettet) werd tweede met 7 ronden in 55'28".

Bij de Hoeilanders kwam Wim Borremans als eerste over de meet met 9 ronden in 58"15", gevolgd door Koen Milisen met 8 ronden in 53' 30" en derde werd Sam Vanderstraeten met 8 ronden in 53' 37". De volledige uitslag vind je in bijlage.

Klik hier voor de uitslag met de tijden per ronde.

Foto's: Jan van Assche en Karel Van Assche