Nieuwe toeristische attractie. Elke donderdag, vrijdag en maandag! (video)

woensdag 07 feb 2018
play video

London, Athene en menig andere hoofdstad hebben hun aflossing van de wacht. Een attractie die telkens honderden toeritsten trekt.  Maar Hoeilaart heeft een veel meer te bieden: de wissel van de paaltjes. Elke donderdag, vrijdag en maandag is het evenement live te beleven op het Gemeenteplein. In een weinig gefundeerde drang om een deel van het Gemeenteplein tegen wil en dank verkeersvrij te houden, worden de paaltjes telkens herzet in een doorgedreven ballet van sierlijkheid en volharding, in weer en wind, de koude trotserend in vroege uren.

Deze gemeentearbeiders hebben het nochthans niet onder de markt met deze karwei, want geen week gaat voorbij zonder dat hun paaltjes aan- en scheefgereden worden waardoor een tekort ontstaat.  Elk niet geplaatst paaltje opent immers de onaanvaardbare mogelijkheid om het plein toch op te rijden waardoor het ergste van het ergste zou kunnen gebeuren: het plein is niet meer autovrij waardoor de 'evenementen' niet meer door kunnen gaan!

Hoelang gaat deze vaudeville nog doorgaan? Wat is het nut hiervan. En dan hebben we het nog niet over het personeelslid dat elke vrijdag om 6 uur 's ochtends twee verkeersborden moet afdekken om de dubbele rijrichting mogelijk te maken. Deze gebeurtenis is zeer vroeg geplaatst, zodat de toeristen, die werkelijk het onderste uit de kan willen halen, ook aan hun trekken komen.

Wie betaalt de rekening? Wij, met zijn allen!

Met dank aan Jan Vanderstraeten voor de knappe video!