Nieuwe reeks Serreklanken op komst!

zaterdag 11 jul 2020

Voor het 3de jaar op rij vinden in Hoeilaart de Serreklanken plaats! Een reeks atypische concerten op atypische locaties. Hedendaags maar niet-alledaags. Hierbij wordt bewust gekozen voor artiesten of projecten, wiens muziek zich minder leent tot de vier muren van een theaterzaal, maar ten volle tot zijn recht komt in een ongewone omgeving.

Zin voor avontuur staat hierbij centraal, zowel voor muzikant, luisteraar (van wie het luisterend oor met alternatieve klanken geprikkeld wordt) als organisator. 

Starten doen we op zondag 9 augustus (11u00) met Eric Thielemans als gast. Thielemans (drums/percussie) behoort al jaren tot de boeiendste figuren uit de Belgische jazz -en improvisatiewereld en is een muzikant die respect afdwingt tot in de verste uithoeken van onze planeet. Eric staat er om gekend zich te laten inspireren door de locatie en de omstandigheden! Zo is ieder solo-optreden weer verrassend anders!

Vrijdagavond, 14 augustus (vanaf 19u30), staat dan weer helemaal in het teken van de blues en folk met een dubbel-concert dat het allerbeste doet verhopen! Linus Vandewolken (het alter ego van alleskunner Zicmuse McCloud) bespeelt de Middeleeuwse hommel (jawel, dat is een echt instrument) op zijn geheel eigenwijze, hedendaagse manier. Nadien sluit Ignatz (Bram Devens) de avond af met een heerlijke portie psychedelische blues, doorspekt met gewrongen vocals. Voor deze speciale avond kan je zowel een combiticket als aparte tickets aankopen! 

Afsluiter van dienst op zondag 16 augustus (11u00) is Julien Tassin! Zijn ster schoot binnen de Belgische jazz-scene als een komeet de hoogte in na de release van zijn felgesmaakte solo-album Momentum! Rauw en onversneden gitaarwerk van de puurste soort, rechtstreeks geïmporteerd vanuit Charleroi!  

Corona-maatregelenUiteraard worden alle concerten georganiseerd volgens de gangbare corona-maatregelen. Zo zijn de plaatsen strikt gelimiteerd tot 25 personen per concert, zal de anderhalve meter afstand gewaarborgd zijn en vinden de concerten bij mooi weer in open lucht plaats. In geval van hevige regenval wordt er uitgeweken naar het gemeenschapscentrum Felix Sohie. De exacte (open lucht) locaties blijven nog even geheim en worden enkel gecommuniceerd naar de tickethouders! Iedere locatie bevindt zich in een straal van 3 km van het centrum van Hoeilaart!Praktische informatie: 

Zondag 9 augustus om 11u00: Serreklanken met Eric Thielemans - Inkom: 5 euro, 

Vrijdag 14 augustus om 19u30 en 20u45: Serreklanken met Linus Vandewolken en Ignatz - Inkom: 5 euro per concert, Combiticket: 8 euro 

Vrijdag 16 augustus om 11u00: Serreklanken met Julien Tassin - Inkom: 5 euro 

Tickets en info; www.felixsohie.be - serreklanken @gmail.com – 0471 79 62 73