Nieuwe inwoners officieel verwelkomd (enkele foto's)

zondag 11 okt 2015

Sinds vorige ontvangst (7 juni) kwamen zo’n 214 nieuwkomers zich in Hoeilaart vestigen. Zij kregen allen een uitnodiging in de bus voor een wederzijdse kennismaking op zondag 11 oktober. Een 40-tal van hen gingen op de uitnodiging in. Zij werden om 10.30 uur in het GC Felix Sohie verwacht. Daar bekeken ze eerst het introductiefilmpje ‘Hoeilaart’, gedraaid door Hoeilanders Dennis Lauwers en Lien Moyson en ingesproken door Hanne Decoutere.

Na het filmpje maakten ze in groepjes een wandeling door het dorpscentrum. De gidsen Johan en Christiane lieten hen kennis maken met de geschiedenis en het dorpsleven van Hoeilaart. Audrey en Maureen maakten met de kinderen een wandeling richting bib (kinderhoekje) en speelplein. ’s Middags werd iedereen, schepencollege, raadsleden van de gemeente en het OCMW, de voorzitters van de adviesraden en de wijkagenten op het gemeentehuis verwacht en vergast op belegde broodjes, lekkere Hoeilaartse kaastaart, druiven recht uit de serre en een glaasje druivensap of prosecco. Onder de gasten een Nederlands echtpaar met twee kinderen, een Pools gezin van vier, een Spaans echtpaar en hun baby, een Frans-Brits echtpaar en hun vier kinderen, een Brits gezin van drie, een Amerikaans echtpaar en een Nederlander.

Wie zin had, kon ’s namiddags nog mee naar Groenendaal. Daar wachtte Maureen Callens, gids van Natuurgroepering Zoniënwoud, hen op voor een bezoek aan het bosmuseum en een wandeling door het bos.

In het staatsblad vonden wij de wettelijke bevolkingscijfers (situatie 1 januari 2015):

Eind 2014 waren er in Hoeilaart 10.796 inwoners, 166 méér dan in het begin van het jaar. Er wonen 5.248 mannen in Hoeilaart en 5.548 vrouwen, of een verschil van 300 personen. In het jaar 2014 werden er in Hoeilaart 116 geboortes aangeven en 84 overlijdens. We mochten in 2014 zo’n 891 nieuwe inwoners verwelkomen en 718 inwoners verlieten Hoeilaart, of een netto aangroei via migratie met 173 personen.