Nieuw speelpark geopend tijdens buitenspeeldag (fotoalbum) - UPDATE

woensdag 13 apr 2016

Woensdagmiddag is achter het Nerocafé een nieuw speelpark voor jong en oud geopend met o.a. een petanqueveld, een bergklimhelling, een schuifaf, turntoestellen, een schaakbord, een overdekte zitplaats ... De aanleg van dit park, ontworpen door dorpsgenoot en architect Christophe Polack, kostte 100 000 EURO. Daarvan nam de VZW Hoeilaart 2000, vierduizend EURO voor z'n rekening. De overige zestigduizend EURO werd betaald door de gemeente.  Het lint werd doorgeknipt door Jos Uyttebroeck, voorzitter van de VZW, geassisteerd door de burgemeester, de kinderburgemeester en hun schepenen.

Eddy Boydens nam het woord voor de VZW, een vereniging in die in de loop der jaren verantwoordelijk was voor projecten zoals de Regenboogstraat en de wijk Krekelheide waar woongelegenheid gecreëerd werd voor nieuwe inwoners die zich wilden integreren in de Hoeilaartse gemeenschap (zie toespraak in bijlage).

De hele namiddag waren er zowel aan het GC Felix Sohie als in het park tal van activiteiten ter gelegenheid van de buitenspeeldag die vandaag overal in Vlaanderen werd georganiseerd. Kinderen konden aan den lijve ondervinden hoe tof het is om de gezonde buitenlicht op te zoeken. 

Wij waren erbij en maakten wat sfeerfoto's.