Nieuw kunstwerk 'Portret van een Serrist' ingehuldigd.

maandag 27 jun 2016

In het parkje naast het Nerocafé werd zaterdag het kunstwerk:  Portret van de serrist onthuld. Dit nieuw artistiek werk maakt deel uit van een project waarmee de gemeente verleden, heden én toekomst van Hoeilaart een plaats wil geven in het straatbeeld. Het is een creatie van de kunstenaars Vincent Strebelle en Luc Cauwenberghs. Tijdens de inhuldigingstoespraak vermelde de burgemeester dat het oud-schepen Jean-Claude (Killy) Vandervaeren (CD&V) was die hem enkele jaren geleden op het idee had gebracht om in het straatbeeld kunstwerken op te richten die de geschiedenis van het 'Glazen Dorp' zouden verheerlijken.

De komende jaren zullen er dus nog kunstwerken gerealiseerd worden.

Dit 'Portret van de Serrist' toont een serristenkoppel dat aan het knippen is. De beeltenis is uitgespaard in de stalen platen die voor een mooie reliëf met lichtinval zorgen.

Vincent Strebelle

Vincent Strebelle (°1946) groeide op in Congo en volgde les aan de kunstacademies van Luik en Brussel. Hij schildert, tekent, beeldhouwt, maakt installaties, … en gebruikt daarbij heel uiteenlopende materialen. Hij stelde al op verschillende plaatsen in België en in het buitenland tentoon. Zijn beeldhouwwerken kregen een vaste plaats in onder meer Knokke, Heist, Watermaal-Bosvoorde, Evere, Nijvel en in het Anspach Center te Brussel. (links op de foto hieronder).

Vincent Strebelle woont al 28 jaar in Hoeilaart. Ook het beeld Lichtvolume, bij de vijver in het Jan van Ruusbroecpark, is van zijn hand. Staal en spiegels zijn materialen waar hij graag mee werkt. Hij is gefascineerd door het spel van lijnen, licht en schaduw.

Meer info: www.vincentstrebelle.be

Luc Cauwenberghs

Luc Cauwenberghs (°1953) groeide op in Grimbergen en studeerde aan de kunstacademie van Mechelen. Hij was in de leer bij Rik Poot, wiens invloed goed te merken is in zijn beeldhouwwerk. Op zijn dertigste ging hij onder de naam Mimicry op eigen benen staan. Toen zijn atelier in Hoeilaart te klein werd, verhuisde hij naar Tervuren.

Luc is een polyvalent kunstenaar die werkt met heel diverse materialen zoals plaaster, klei, polyester, … Hij wordt regelmatig gevraagd om mee te werken aan andere kunstprojecten voor opera, toneel, film, reclame, radio, tv, binnenhuisinrichting, modeontwerpen, … In Hoeilaart kennen we hem al langer als ontwerper van het Romeins votiefaltaar in het park en als beeldhouwer van het Nerostandbeeld. 

Meer info: www.luccauwenberghs.com