Nero keek en zag dat het goed was! (video)

zondag 19 dec 2021
play video

Een honderd deelnemers kwamen opdagen voor de eerste vreedzame wandeling tegen de verstedelijking en het project van 93 appartementen in de A. Biesmanslaan. Een stevige actie met echte politieagenten, spandoeken, megafoons en en overtuigende dorpsgenoten. Wie zich de vraag stelt of 1% van de bevolking deelnemers aan een betoging veel is? Als 1 % van de Belgen in Brussel betoogt dan zijn er dat meer dan 100.000. Dus ja, dit was naar Hoeilaartse normen een reuzegrote betoging.

Onze gemeente heeft geen traditie op dit vlak, de laatste straatactie tegen het gemeenbestuur was meer dan 20 jaar geleden en toen eiste de jeugd nieuwe jeugdlokalen. 

Met deze vreedzame wandeling wordt dus een ernstig signaal gegeven: een belangrijk deel van de bevolking is absoluut niet gelukkig met de woonkazerne die men aan de A. Biesmanslaan wil optrekken. Benieuwd of de burgemeester gevoelig is voor dit signaal en het niet zomaar weglacht.

Het is goed voor de democratie dat Hoeilanders eindelijk opstaan en inspraak eisen. Ten slotte is dat in de 21ste eeuw een verworven recht.